Menu
Blog

Is jouw e-mailadres safe? Doe de test!

Tot uw dienst

Niet iedereen is een expert in cybersecurity. Daarom lanceert de Mozilla Foundation, het bedrijf achter de Firefox-browser, een gratis tool die uitzoekt of jouw e-mailadres mogelijk gehackt is. Lees hieronder hoe de tool werkt.

28.01.2019 Céline Roman

Het is niet altijd evident om te weten of een wachtwoord sterk genoeg is om je gegevens uit de klauwen van een hacker te houden. Mozilla, het bedrijf dat tools ontwikkelt voor gebruikers om hun gegevens te beschermen, lanceert een online dienst die je waarschuwt wanneer je het slachtoffer bent geworden van een datalek. Na een maandenlange testfase is de add-on nu eindelijk voor iedereen beschikbaar.
Als je de nieuwste versie van Firefox op je computer gebruikt, hoef je niks speciaals te doen want dan is Firefox Monitor al geïnstalleerd. In het andere geval test je de sterkte van je e-mailadres door naar monitor.firefox.com te gaan en je e-mailadres in te vullen. De tool werkt in elke browser. Elk e-mailadres wordt geanalyseerd en vergeleken met een database waar alle inbreuken ooit gemaakt in zijn verzameld.

Er zijn twee scenario's. Of je bent een onbeschreven blad, of Mozilla geeft je een overzicht van alle keren dat je e-mailadres of privégegevens al zijn gehackt. Wat je dan moet doen? Onze goede raad: wijzig meteen de wachtwoorden van al je gehackte e-mailadressen.
De Foundation wil zijn gebruikers bovenal geruststellen. Maak je geen zorgen: bij de analyse loop je niet het minste risico. Je e-mailadres wordt vervolgens uit de lijst van onveilige e-mailadressen geschrapt, dankzij een samenwerking met de site 'Have I Been Pwned' van Troy Hunt, die de strijd aanbindt tegen de vele gegevenslekken die de afgelopen jaren het nieuws beheersten.

Meer info? Neem een kijkje op de officiële website.

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.