Menu

Je volgende selfie met de Lumia 735?

Een smartphone met vooraan een fotosensor van 5 megapixel: dat levert hem de bijnaam “selfie phone” op. Iets voor jou?

06.02.2015
Door Cédric

Met zijn mooie kleuren en uniform design doet dit toestel denken aan de allereerste Lumia 800 met Windows Phone, een geslaagde verschijning dus. Je stopt hem in je zak voor iets minder dan 300 euro. Het scherm is ruim (4,7 inch zoals de iPhone 6) en er zitten twee krachtige fotosensoren in. Achteraan 6,7 megapixel en een flits, vooraan 5 megapixel … voldoende voor hoogwaardige selfies of filmpjes van jezelf in HD.

4G, NFC, Bluetooth, … qua connectiviteit hoef je niets te missen. Het geheugen van 5 GB vonden wij iets te krap. Als je zonder rekenen wil genieten van je muziek, foto’s en video’s, investeer je maar beter in een geheugenkaart. Wij zouden zelfs meteen voor 128 GB gaan. Want als je met een koptelefoon luistert, is de klank bijzonder aangenaam. Het toestel heeft een krachtig volume en overtuigt door zijn kwaliteit. Het scherm biedt geen HD-resolutie, maar de 1.280 x 720 pixels laten Windows Phone 8.1 voldoende speelruimte om correct te functioneren.

Het fototoestel is een van de sterke punten van deze smartphone. Met geen enkel ander toestel maakten wij zo overtuigende selfies. Het geheim schuilt natuurlijk in de 5 megapixels. De sensor achteraan levert daarentegen vrij doffe foto’s op, zonder echt tekort te schieten bij weinig licht. Laten we zeggen dat ze elke keer tussen gemiddeld en goed zitten. Met een Lumia 920 of 930 haal je ongetwijfeld een betere kwaliteit. Onze teleurstelling over de foto’s van de achtersensor gelden niet voor de video. Filmpjes zien er heel goed uit.

Deze Lumia heeft een batterij van 2.200 mAh aan boord. Ze trok zich veel beter uit de slag dan wij hadden vermoed. Hoe hard we ook ons best deden om ze uit te putten, we hoefden nooit overdag bij te laden. Als je het toestel weinig gebruikt, geraak je twee dagen ver.

Eigenlijk valt deze Lumia-telefoon nauwelijks iets te verwijten. Alles draait vlot, zowel de weergave als het geluid en het Windows Phone-systeem zijn verzorgd. Het enige minpuntje: de apps van de media en de banken hebben het platform nog niet omarmd, maar dat heeft niets te maken met de kwaliteiten van de Lumia-toestellen, die voortaan 100% Microsoft zijn.