Menu

Je volgende fiets zal een elektrische zijn... van Belgische makelij

België is een land van wielerkampioenen.  Het is dus niet verwonderlijk dat je hier ook dé specialisten inzake elektrische, ecologische en slimme fietsen vindt. Wij leggen uit waarom je er zo eentje in huis moet halen.

18.06.2018
Door Céline R

Cowboy: de slimme fiets
Cowboy is een Belgische firma die werd opgericht door ervaren ondernemers. De onderneming ontwikkelde een hoogwaardige elektrische fiets voor nog geen 1800 euro. Om je een idee te geven, voor de meeste modellen in dit genre tel je al gauw 3000 euro neer. 1800 euro is nog een investering, maar je krijgt er genoeg voor terug!
De ingebouwde batterij gaat meer dan 50 kilometer mee en is in minder dan tweeënhalf uur opgeladen. De batterij weegt 1,7 kg en de fiets zelf 14 kg. Helemaal niet zwaar dus.
Wat de fiets zo geweldig maakt, is dat hij verbonden is met een applicatie op je smartphone. Daar kan je op elk ogenblik volgen hoe vol je batterij nog is, bedien je de functies van je fiets en raak je nooit meer het noorden kwijt dankzij de ingebouwde gps-functie.

CYCAD: een fiets gemaakt uit bamboe
Dit Belgische merk uit de hoofdstad ontwerpt en produceert fietsen in bamboe, voor ondernemingen en particulieren. Die fietsen kunnen een batterij hebben, of niet. Wanneer je je fiets niet meer gebruikt, koopt CYCAD  hem over zodat hij niet in de garage moet staan stof te verzamelen.

Ahooga: de opvouwbare fiets
Dit merk zoekt het niet te ver, met zijn prachtige hybride modellen. Net als hybride wagens werken deze fietsen zowel met pedalen als op batterij. Het voordeel van Ahooga? Je kan je fiets op de bus of trein meenemen door hem makkelijk op en open te vouwen. De batterij gaat ook 50 kilometer mee. Voor deze fiets leg je ongeveer 2000 euro neer. Financiering mogelijk zonder kosten.