Je smartphone heeft 3 superkrachten ...

Je smartphone kan je nog voor andere dingen gebruiken dan alleen maar bellen en sms'en. Je toestel bevat immers verborgen schatten die je leven kunnen veranderen.

 

04.07.2017
Door Céline R

Audioboeken beluisteren
Heb je altijd boeken gelezen door pagina's om te slaan? Nu kan je dankzij het audioboek helemaal ontspannen terwijl je favoriete boeken worden voorgelezen. Je hoeft dus zelf niet meer te lezen, of je leesbril op te zetten. Sluit je oortjes aan op je smartphone en die leest het boek voor. Meer is er niet aan. Amazon biedt een enorme catalogus van audioboeken aan via de dienst Audible. Het principe is eenvoudig: jij kiest de boeken die je wil in een bibliotheek en die worden moeiteloos gedownload op je toestel.

Podcasts opnemen
Heb je altijd naar de radio geluisterd en tv gekeken? Gebruik voortaan je smartphone om podcasts te beluisteren of bekijken. Een podcast lijkt ingewikkeld, maar is in werkelijkheid gewoon een uitzending van een particulier of van meer bekende individuen. Telkens als er een nieuwe aflevering beschikbaar is, krijg je een melding van je podcastapplicatie en downloadt die de aflevering voor jou. Je beluistert de opname waar en wanneer jij dat wil. Heb je een telefoon van het merk LG, Samsung, Sony of Huawei? Probeer dan PodcastAddict uit. Die applicatie is helemaal gratis. Als je een toestel van Apple hebt, is het nog makkelijker: de applicatie Podcast is standaard geïnstalleerd.

Zorg dragen voor je gezondheid
Een patiënt op twee houdt zich niet aan het voorschrift bij het nemen van zijn of haar medicijnen. De cijfers zijn angstwekkend. MediSafe is een fantastische applicatie die bijhoudt wanneer je je medicijnen en voedingssupplementen moet innemen. De app werd ontwikkeld in de VS en stuurt meldingen naar je telefoon op de uren dat jij dat wil om je eraan te herinneren om dat of dat medicijn/supplement in te nemen. Als je het vergeet, wordt de persoon die in de applicatie is ingevuld onmiddellijk verwittigd. Zo kan iedereen op beide oren slapen. De applicatie is vertaald in het Frans en Nederlands. Je kan de app hier downloaden voor Samsung, LG, Huawei, Sony en andere merken. Als je een iPhone hebt, moet je hier zijn.

Indien je niet goed weet welk merk je telefoon is (we snappen dat dat niet voor iedereen zo vanzelfsprekend is), aarzel dan niet om langs te gaan in een Orange-shop. Daar helpen we je graag verder.