Je pincode en je pukcode kunnen je redden

Een gouden tip: memoriseer deze twee codes goed. Ze kunnen je redden of behoeden voor tegenvallers. Hoe? Dat ontdekken we samen.

08.01.2019
Door Céline R

Pincode

Met een pincode ontgrendel je een simkaart, zodat je toegang krijgt tot het mobiele netwerk. Is de pincode correct, dan verschijnt 'Orange' op het scherm van je smartphone.
Wanneer je een nieuwe simkaart ontvangt, kan je de pincode vervangen door een makkelijker te onthouden cijfercombinatie. Vind je die functie niet op je gsm of smartphone? Wijzig je pincode via het toetsenbord, met de volgende code: **04*OUDE PIN*NIEUWE PIN*NIEUWE PIN#

Ik ben mijn pincode vergeten

Je gaf tot driemaal toe een verkeerde pincode in of je herinnert je je code gewoon niet meer?
Geen paniek, dan is er nog altijd je pukcode. Die zit verborgen onder het kraslaagje op de kaart die je samen met je simkaart kreeg. Voer je pukcode in. Je wordt gevraagd om onmiddellijk een nieuwe pincode te kiezen.
Als je dat kaartje kwijt bent, hoef je nog niet te wanhopen. Het volstaat dan om contact op te nemen met de klantendienst (je moet wel de eigenaar van het nummer zijn).

Ik wil geen pincode

Dat kan. Op de meeste telefoons kan je de pincode uitschakelen, maar dan moet je wel goed beseffen dat je een stuk kwetsbaarder bent. Want iedereen die je telefoon vindt, kan hem dan gebruiken.

Heb je nog andere vragen? Lees de FAQ op onze website