Menu
Blog

Je nieuwe muziekleraar? Niemand minder dan ... je smartphone!

Fun

Vanaf nu kan echt iedereen muzieklessen volgen op zijn smartphone of tablet. Gehoortraining, notenleer, correcties ... Het lijkt moeilijk, maar gelukkig bestaan er apps om je te helpen. En die apps worden met de dag slimmer.

04.07.2017 Céline Roman

Meludia legt de basis

Deze applicatie ging lopen met de Grote Prijs en de Gouden medaille op het Europese Concours Lépine in de categorie 'Digitale innovaties'. Dubbel en dik verdiend! Meludia is over de hele wereld uitgegroeid tot een referentie voor iedereen die de beginselen van muziek wil aanleren, met ruim 600 gehooroefeningen die stuk voor stuk volledig interactief zijn. Een muziekleraar helemaal voor jezelf!

Gehoortraining op zak

Gehoortraining is een noodzakelijk kwaad. Meestal toch. Of je moest er een spel van maken ... De applicatie Notes de Musique voor Android is een soort spel dat je noten leert lezen op een notenbalk, in een solsleutel of in een fa-sleutel. Je kan het spelen in het Engels en in het Frans. Al spelenderwijs ga je van de theorie over op de praktijk. Op iPhone en iPad kan je ook EarMaster uitproberen. Op het menu: intervallen, akkoorden, omkering van akkoorden, harmonische reeksen, toonladders en toonaarden, en zelfs muziekdictees.

Apple heeft aan alles gedacht

Op GarageBand vinden beginnende of meer gevorderde muzikanten inspiratie en vooral de middelen om hun creativiteit in muziek om te zetten. Ze kunnen daarvoor rekenen op een arsenaal aan instrumenten (waaronder de synthesizer). Een computer was nog nooit zo overbodig. Zelfs dj's zien er het nut van in, want met Live Loops wordt elektronische muziek componeren een fluitje van een cent. Je kan er ook instrumenten zoals je gitaar op aansluiten en daarna uit een ruim aanbod versterkers kiezen. Magisch en gratis! Tenminste, als je een iPhone of iPad hebt.

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.