Menu

Je kan nu je smartphone opladen zonder stroom

Er zijn al heel wat oplossingen om minder energie te verbruiken en je smartphone op te laden met een groter milieubewustzijn.

18.06.2018
Door Céline R

Ga je op vakantie maar weet je nog niet of je overal stroom zal hebben? Herkenbaar! De eerste tip is om een externe batterij te kopen, met een zo groot mogelijk vermogen: 10.000 tot zelfs 20.000 mAh, wat neerkomt op 4 à 5 oplaadbeurten.
De nieuwste modellen werken zonder USB-kabel, omdat ze compatibel zijn met de draadloze Qi-technologie. Je plaatst je smartphone op de houder en de batterij laadt vanzelf op.
Een externe batterij, prima, maar wist je dat er nog meer baanbrekende methodes bestaan?
Dit is daar een greep uit:

- Een zonnelader. Vooral op vakantie! De zonnelader is uitgerust met fotovoltaïsche cellen die je telefoon kunnen opladen zonder hem op het stroomnet aan te sluiten. Je batterij laadt vrij snel op in de vlakke zon, maar bij zwak licht kan het wat langer duren.

- Een lader op windenergie. Plaats deze lader buiten of vlak bij het raam. Je kan de lader ook opladen tijdens een wandeling of een fietstochtje. Er bestaan zelfs modellen voor fietsen.

- Een lader op fotosynthese. Die is aangesloten op een bloempot of plantenbak. Het Spaanse merk Bioo Lite biedt een vrij lijvig model aan dat je smartphone eigenhandig tot vier keer kan opladen.

- Een lader op waterkracht. Deze uitvinding draagt de naam Hydro Bee en wekt stroom op uit stromend water.  Om de Hydro Bee op te laden leg je hem bijvoorbeeld in een waterloop, en uiteraard tegen de stroom in.

- Een ouderwetse lader, met zwengel. Bepaalde vintage merken zoals Eton bieden modellen aan met een zwengel om je smartphone kort op te laden, maar dat kan interessant zijn in noodgevallen bijvoorbeeld.

Heb je nog andere ideeën of ken je nog alternatieven, aarzel dan niet om ze deze zomer met ons te delen!