Menu
Blog

Je gsm-nummer in de telefoongids (of niet)

Tot uw dienst

Vandaag kan je je eigen gegevens in de telefoongids veel sneller aanpassen dan vroeger. We leggen je alles uit.

07.02.2013 Céline Roman

Zo hoort het: wie aan het (vaste of mobiele) telefoonnetwerk verbonden is, heeft recht op een gratis basisvermelding in de (papieren of online) telefoongids. Wanneer je een telefooncontract tekent, vraagt de operator of je in de telefoongids vermeld wilt worden. De basisvermelding omvat je familienaam, de eerste letter van je voornaam, je adres en telefoonnummer. Je hebt het recht dit voorstel te aanvaarden of te weigeren uiteraard.

1207

Op www.1207.be kan je ook zien welke informatie er concreet over jou in de telefoongids tevoorschijn komt. Vervolgens surf je snel naar PhoneInfo.be want daar worden al je vragen beantwoord in verband met de database die door de Witte Gids, de operatoren van 1207 en de online zoekmachines gebruikt wordt.
Maar je privéleven is belangrijker. Indien je in de telefoongids staat en dat niet wilt kan je je gegevens laten wissen of wijzigen. Hiervoor moet je naar de website surfen en het formulier invullen. Een operator zal razendsnel (soms in slechts een paar uur) de veranderingen toepassen. En je wordt per e-mail op de hoogte gebracht.

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.