Menu

Je Graspop-ontmaagding voor de boeg? Met deze tips komt het goed

Metalheads unite! Het duurt niet lang meer voordat de Belgische festivalzomer opnieuw wordt afgetrapt met Graspop Metal Meeting.

Ga je voor het eerst naar het ruigste festival van ons land, en ben je stiekem bang om je in de moshpit te smijten? Of om te botsen met een iets té gespierde medefestivalganger?

Niet nodig! Dankzij deze tips hou je alleen maar goeie herinneringen over aan je Graspop-ontmaagding.

13.06.2019
Door Simon V

Remember: metalheads zijn teddyberen

Hoewel ze er met hun zwarte kledij, lange haren en tattoos best gevaarlijk uitzien, zijn de meeste metalfans echte softies. Wanneer ze op je af komen gelopen, is dat dus waarschijnlijk niet om ruzie te zoeken, maar wél om je eens goed vast te pakken. Metalliefde!

 

Moshpit (filmen) op eigen risico

In de moshpit is het niet de bedoeling om elkaar pijn te doen, al moet je wel tegen de nodige blauwe plekken kunnen. Als je niet wil riskeren een ellenboog in je gezicht te krijgen, kun je je hoofd altijd beschermen met gekruiste armen.

Waag het trouwens niet om in het vuur van de strijd je smartphone boven te halen om een episch filmpje te maken, want die zie je nooit meer terug. Mark our words.

 

De Graspop-hoogmis: KISS!

Je bent net in een diep gesprek verwikkeld met een knappe punkster of had nood aan een dutje: wat je reden ook is om een optreden te missen, laat dat alsjeblieft níét het geval zijn bij KISS.

De legendarische band trakteert zijn Belgische fans na 45 jaar touren nog een laatste keer op een spektakel, en dat wil je gewoonweg niet missen. Zet ‘End of the road world tour’ alvast op zondag 23 maart om 23.00 u in je agenda – mét alarm.

Ook goed om te weten: na enkele woelige jaren komt Slipknot Dessel opnieuw onveilig maken. Verplichte kost, want je weet maar nooit wanneer de negenkoppige band door onderlinge akkefietjes de drumsticks voorgoed neerlegt.

 

Wil je zeker genoeg data hebben om je Graspop-ontmaagding met al je vrienden te delen? Check dan Tempo Giga of een van onze dierenabonnementen.