Menu
Blog

Je belt nooit meer zonder... Orange Phone

Tech

Als je een Android-smartphone hebt, rep je dan naar Google Play en download deze geniale app. De app zal je smartphone maar ook je leven ingrijpend veranderen. Hoe en waarom? Dat lees je hier.

26.11.2018 Céline Roman

Welk merk van telefoon je ook hebt (Samsung, Sony, Huawei, Wiko, Nokia enz.), elke Android-fabrikant installeert zijn eigen belapplicatie op zijn toestellen. Daarmee bel je, kijk je wie je het laatst heeft gebeld of beluister je de berichten op je voicemail. Maar nu ontwikkelde Orange een eigen applicatie. Die kreeg de naam Orange Phone en de functies zijn indrukwekkend.

Orange Phone achterhaalt de identiteit van wie je belt. Niet alleen van de nummers die tussen je contacten staan, maar ook van de professionals en bedrijven die je bellen. Onbekende nummers? Verleden tijd! Beter nog: de app herkent zelfs ongewenste oproepen (bijvoorbeeld van bedrijven die overal rondbellen om je producten te verkopen die je toch niet nodig hebt). Je kan zelfs te opdringerige nummers blokkeren, zodat ze je nooit meer kunnen terugbellen.

De app bewijst ook zijn nut in tijden van nood. Verlies geen tijd meer met zoeken naar noodnummers, maar vraag ze op via het toetsenbord. In welk land je ook vertoeft, de nummers worden altijd aangepast – zelfs in roaming. Tot slot belooft Orange je contactgegevens niet te gebruiken. In tegenstelling tot andere belapplicaties zijn je gegevens met Orange Phone wél volledig beschermd.

De nieuwste versie werd een paar dagen geleden gelanceerd op Google Play. De app werkt ook op smartphones met twee simkaarten en garandeert een betere compatibiliteit met bluetooth-headsets. Nog even en de app zal de berichten die je op Visual Voicemail ontvangt, kunnen uitschrijven. Het bericht beluisteren is dan onnodig, want er wordt direct een sms van gemaakt.

Om je te tonen hoe de app in z'n werk zal gaan en hoe eenvoudig dat is, hebben we een aantal filmpjes gemaakt. Download Orange Phone nu op Google Play. De applicatie is 100 % gratis. Orange Phone is standaard geïnstalleerd op alle smartphones van Orange, zoals de Dive 73, en compatibel met alle versies van Android vanaf versie 6.0. Kortom, de app werkt zelfs op de oudste modellen.

Vergeet niet om de app op tijd en stond te updaten: er worden voortdurend nieuwe functies aan toegevoegd.

En op iPhone? Orange Phone is niet beschikbaar op iPhone, omdat dat technisch niet mogelijk is. Hoe dat komt? Heel eenvoudig. Apple geeft Orange geen toestemming om z'n eigen ontwikkelde belapplicatie te vervangen door de onze. De app is dus enkel beschikbaar op Android.

De video

Heb je vragen over de ongewenste oproepen?
Lees de FAQ op onze website

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.