Menu
Blog

itsme®, de app om je (vrijwel) overal te identificeren

Tot uw dienst

Komen al die wachtwoorden, tokens en kaartlezers je de strot uit? Wij stellen je voor: itsme®, de revolutionaire applicatie waarmee je online je identiteit kan bewijzen.

04.07.2017 Céline Roman

Een consortium van Belgische grootbanken en mobiele operatoren lanceerde niet lang geleden itsme®, een applicatie om jezelf te identificeren. De app zal beetje bij beetje alle wachtwoorden die je online gebruikt vervangen. Binnenkort kan elke Belg zich volkomen veilig identificeren, om zich ergens aan te melden, om een betaling uit te voeren in een webshop of om officiële documenten van de overheid te ondertekenen. Ook de federale overheid gaat mee in het verhaal.

Belangt dit nieuws iedereen aan?
Toch bijna. Iedereen die ouder is dan 18 jaar én beschikt over een Belgische identiteitskaart, een Belgische simkaart en een smartphone die draait op Android of iOS kan een digitale identiteit bij itsme® aanmaken.Je wordt gevraagd om een wachtwoord van vijf cijfers in te stellen. Dat wordt jouw unieke wachtwoord. Je simkaart doet dienst als extra beschermingslaag. In bepaalde gevallen kan je als je dat wenst je digitale vingerafdruk gebruiken in plaats van een wachtwoord.

Wat is vandaag al mogelijk met itsme®?
Vanaf vandaag kan je itsme® al gebruiken op talrijke websites, zoals Bolero, ClearMedia, Doccle, EnCo, Randstad en Rombit. In de komende weken zullen nog andere grote partners volgen, waaronder banken. Eindelijk kan je die vervloekte kaartlezer weggooien!

Wat gebeurt er op het moment van identificatie?
Op de loginpagina van de website of applicatie van onze partners, tik of klik je op de knop 'link je account met itsme'. Je itsme® zal de login en het wachtwoord die je nu gebruikt vervangen. Telkens als je gevraagd wordt om je te identificeren, volstaat het de app te starten.

Orange is bijna klaar
Orange-klanten (abonnement, prepaid, business) kunnen zich al inschrijven en de applicatie gebruiken. Zodra jouw simkaart compatibel is, zal je daarvan een melding ontvangen via itsme®. Daarna heb je veilig toegang tot alle functies van de applicatie. Wil je simkaart niet meewerken? Geen probleem, wij ruilen je simkaart gratis om in onze Orange-shops.

Surf naar itsme.be om je in te schrijven en de applicatie gratis te downloaden, op iPhone of Android.

Beeldmateriaal
Hoe werkt itsme®?
Wanneer wordt je wachtwoord vervangen door de applicatie itsme®?

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.