Menu
Blog

iPhone XS of iPhone 11: welke kiezen?

Tech

De keuze tussen de twee modellen is niet eenvoudig, maar als je nu de fenomenale soldenkorting van de iPhone XS laat liggen, zou je later spijt kunnen krijgen. Lees hier waarom.

09.01.2020 Simon VAN CAUTEREN

Design: de verschillen

Het oog wil ook wat, maar kiezen is moeilijk. De iPhone 11 met zijn body in glas en aluminium is robuust en water- en stofbestendig, maar de iPhone XS straalt bovendien meer klasse uit. Zo zijn de randen van de iPhone XS fijner en is hij vooral van roestvrij staal gemaakt.

Qua design en materialen scoort de iPhone XS dus beter.

Scherm: LCD of OLED

De iPhone 11 heeft een LCD-scherm van 6,1 inch, met een uitstekende resolutie, maar wel beperkt tot 1792 pixels bij 828.

Daar stelt de iPhone XS niet alleen een HDR 10-display tegenover (mét Dolby Vision), maar ook een resolutie van liefst 2436 pixels bij 1125, in een iets compacter formaat (5,8 inch), met een beter contrast.

Foto’s: vergelijkbare prestaties

Beide smartphones leveren heel mooie foto’s af. De iPhone 11 pakt uit met zijn ultra-groothoeksensor, terwijl de iPhone XS over een zoomobjectief beschikt. De twee toestellen gaan bewegingsonscherpte tegen met optische stabilisatie. Welk toestel de beste resultaten en prestaties neerzet? Dat is heel, heel moeilijk uit te maken. Ze zijn aan elkaar gewaagd.

Batterijduur en opladen

De batterij van de iPhone 11 houdt het langer vol (ongeveer 1 uur) dan die van de 'iPhone XS, maar snelladen is bij allebei mogelijk, als je maar het apart verkochte snellaadkabeltje gebruikt (USB-C naar Lightning). Ook qua draadloos opladen is er geen enkel verschil tussen de twee toestellen, die dezelfde norm gebruiken.

iPhone 11 of iPhone XS? Onze conclusie

Als je voorrang geeft aan design en een compacter formaat, dan is de iPhone XS met zijn processorkracht en ruime batterijduur zeker een toestel voor jou. Zijn OLED-display is oogstrelend en ook de schermresolutie ligt erg hoog.

Vergeet daarbij niet dat de iPhone 11 de opvolger van de iPhone Xr is, terwijl de iPhone XS werd vervangen door de iPhone 11 Pro.

iPhone XS in solden: zijn prijs tegenover de iPhone 11

Tijdens de solden is de iPhone XS 64 GB Spacegrijs verkrijgbaar voor een ongeziene prijs: 699,99 € in plaats van 1049,99 €, dus een korting van 400 €. Te mooi om waar te zijn? Helemaal niet, het zijn gewoon solden, er zijn dus helemaal geen voorwaarden verbonden aan deze superkorting.

Wil je toch liever de iPhone 11 64 GB? Deze koop je voor de prijs van 809,99 € zonder abonnement. In combinatie met een Arend-abonnement van 12 maanden kan hij al de jouwe zijn vanaf 659,99 €.

Ja, ik wil mijn iPhone XS 64 GB tegen de beste prijs Ok, maar ik ga toch liever voor de iPhone 11

▶️ Lees ook: De nieuwe iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone Pro Max: welke kiezen?

▶️ Lees ook: Onze mening over de iPhone 7 in 2019 

 

Tags

Found this useful? Share with

Simon VAN CAUTEREN
Gamer et photographe, le partage est dans sa nature de Digital Native biberonné aux Likes et aux Retweets.