Menu
Blog

Hoe goed presteert de iPhone XR in 2021?

Tech

Twee jaar na zijn lancering geeft Apple de iPhone XR nog altijd een ereplaats in zijn gamma. Maar hoe krachtig en verleidelijk is dit toestel nog? Wij testten grondig een refurbished versie in 2021 en dit zijn onze bevindingen.

18.02.2021 Simon VAN CAUTEREN

De iPhone XR is in België verkrijgbaar sinds eind 2018. Wij vergeleken het toestel toen met zijn voorganger, de iPhone XS. De lancering van dit model was toen voor Apple een schot in de roos. De verkoop was een succes: wereldwijd gingen er niet minder dan 50 miljoen stuks over de toonbank. Dat is zelfs meer dan van de iPhone 11! En het toestel blijft indruk maken door zijn formaat en kracht.

De belangstelling voor dit model blijft ook nu nog heel groot. De voornaamste reden? De onklopbare prijs-kwaliteitverhouding in de categorie smartphones voor minder dan 500 euro.

Specs van de iPhone XR

De iPhone XR verleidt vooral met zijn LCD-scherm, met een formaat van 6,1 inch en een zeer aangename resolutie van 1.792 bij 828 pixels. Zijn gewicht blijft daarbij heel redelijk: 194 gram.

Ook in 2021 blijft de Bionic A12-chip van Apple een krachtig werkpaard voor de meeste apps en games. Apple was bij de lancering speciaal op deze chip overgeschakeld om games beter te laten presteren, zonder de batterijduur aan te tasten.

En wat die batterijduur betreft: je haalt er zonder moeite een lange dag mee, ook als je het toestel vrij intensief gebruikt.

Wow! Ik wil een iPhone XR!

Altijd bereikbaar

De iPhone XR beschikt over Wifi 5 en 4G+. Als je wil, laad je hem draadloos op (Qi-systeem). Hij heeft dus alles aan boord wat je tegenwoordig nodig hebt om te surfen met hoge snelheid, zowel thuis als onderweg. De smartphone kan ook bellen via WIFI (VoWiFi) en 4G (VoLTE).

Met dit toestel slaap je op beide oren, want het kan tegen stof en zelfs water, dankzij zijn IP67-certificaat.

Eén enkele camera

Zoek op dit model niet naar twee of drie fotosensoren. De iPhone XR stelt zich tevreden met één enkele camera van 12 megapixel, maar dan wel eentje met f/1,8 als lensopening en een groothoek van 28 mm. Portretten zijn soms iets minder gedetailleerd dan met een recenter toestel, maar Apple is erin geslaagd om de fotoprestaties van de iPhone XR in de loop der jaren flink te verbeteren via de iOS-updates. Het is verbluffend wat Apple met zijn algoritmes voor elkaar krijgt. De kleuren zijn helder en de meeste foto’s lukken aardig.

Ook de selfiecamera van 7 megapixel op de voorkant kan ons nog altijd bekoren. Hij is niet alleen compatibel met Face ID (om het toestel te ontgrendelen met je gezicht), maar ook geschikt voor videobellen of om portretselfies te maken van betere kwaliteit dan op veel andere smartphones.

Filmen met de camera is ook een genot: in 4K-resolutie en met 60 beelden per seconde. Dat levert video’s van superhoge kwaliteit op, onder andere dankzij de beeldstabilisatie.

Welke iOS-versie op de iPhone XR?

De iPhone XR is verkrijgbaar met iOS 14, de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem. Het toestel is dus perfect up-to-date, met alle functies en beveiligingspatches van het moment.

iPhone XR: voor- én nadelen

Dit zijn de sterke punten van de iPhone XR:

  • Zijn prijs-kwaliteitverhouding
  • Zijn uitstekende prestaties, ook in 2021
  • De kwaliteit van zijn foto’s en video’s (in 4K)

Dit zijn de zwakke punten van de iPhone XR:

  • Eén enkele fotosensor
  • Sommigen zullen hem nogal groot vinden (6,1 inch)
  • Geen eSIM

Voor wie?

De iPhone XR blijft een meer dan aanbevelenswaardig model voor vrijwel iedereen, zeker als je uitkijkt naar een krachtige iPhone met een flinke batterijduur en een groot formaat, maar niet de prijs van de nieuwste modellen wilt betalen. Je beschikt op dit toestel zelfs over iOS 14!

Dit is mijn toestel: toon mij de iPhone XR!

Wat is de prijs van de iPhone XR in 2021?

De prijs van de  iPhone XR 64 GB bedraagt 589,95 € zonder abonnement, maar als je de iPhone XR combineert met een Go Unlimited-abonnement, ontvang je een korting van 200 € op je favoriete iPhone XR 64 GB. 

De prijs met abonnement bedraagt dus:

  • 64 GB :  389.95 €

Op zoek naar een iPhone XR tegen een nog lagere prijs? Lees alles over onze refurbished iPhone XR hier! Koop je refurbished iPhone XR 64 GB in onze eshop vanaf 159 €.

Waar koop je de iPhone XR?

Je kan de iPhone XR 64 GB online kopen in onze eshop of in je Orange-shop

Misschien is je oude gsm nog veel geld waard

Heb je besloten om de iPhone XR te kopen? Laat dan zeker ook je oude gsm recycleren. Als je het toestel aan ons bezorgt, dan vertrouwen wij het toe aan Recupel. Zij recycleren het voor 99%.

In ruil ontvang je van ons een aankoopbon met een waarde van maximaal 500 €. Momenteel krijg je zelfs 50 € bovenop de overnameprijs via het Orange BuyBack-programma als je je huidige gsm of smartphone aan ons bezorgt.

Daar wil ik meer over weten! 

Lees zeker ook deze artikels:
▶️  Nieuwe smartphone nodig? Kies voor een refurbished iPhone!
▶️  Onze test van de iPhone 12: een uitblinker op elk niveau
▶️  Nieuwe iPhone 12 Mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max: welke kiezen?
▶️  Nieuwe iPhone SE: alles wat je moet weten

Found this useful? Share with

Simon VAN CAUTEREN
Gamer et photographe, le partage est dans sa nature de Digital Native biberonné aux Likes et aux Retweets.