Menu
Blog

De nieuwe iPhone SE 5G ontdek je hier!

Tech

Op 18 maart lanceert Apple z’n gloednieuwe iPhone SE 5G. Waarom deze smartphone een echte must-have is, ontdek je in deze blog! Inclusief een mooie korting.

11.03.2022 Maité Delgado

iPhone SE 2020 wordt iPhone SE 5G 

De eerste iPhone SE was te koop van 2016 tot 2018. In 2020 stak Apple het model in een nieuw jasje: de iPhone SE 2020. Het goedkoopste Apple-model én een verrassend krachtige opvolger van de iPhone 8.

Vanaf 18 maart krijgt ook dit toestel een waardige opvolger: de iPhone SE 5G. 

TIP: zie je de iPhone SE 5G helemaal zitten? Kom je oude gsm inruilen en krijg nog t.e.m. 18/04/2022 10 euro éxtra bovenop de overnameprijs! 

Ja, ik wil een iPhone SE!

Wat betekent iPhone SE?

SE staat voor “special edition“. Het eerste model verscheen in 2016 en kreeg een upgrade in 2020. Benieuwd wat er zoal verandert bij deze derde ‘speciale editie’? Blijf zeker lezen!

Wat is er nieuw?

De iPhone SE-lijn biedt traditioneel een budgetvriendelijk alternatief aan voor de klassieke iPhone. Dat blijft onveranderd: een iPhone SE 5G heb je al vanaf 529.95 euro – maar liefst 230 euro goedkoper dan de iPhone 13 mini! En de specs? Die zijn meer dan de moeite waard!

Afmetingen, gewicht en kleuren

Vind je de iPhone 13 te groot? Dan biedt de iPhone SE 3 met z’n 138,4 bij 67,3 millimeter en 7,3 mm dikte een aangenaam alternatief. 

En met 144 gram weegt dit toestel bijna zoveel als de iPhone 13 Mini. 

Tot slot kan je kiezen uit drie kleuren: zwart (midnight), wit (starlight) en rood (red). 

Specs & Features

De iPhone SE 2022 is duidelijk compacter dan z’n soortgenoten. Toch kan je ook bij dit model rekenen op een waaier aan straffe specs:

  • Apple-processor A15 Bionic
  • Besturingssysteem: iOS 15.4
  • Opslagcapaciteit: van 64 GB tot 256 GB
  • Compact LCD-scherm van 4,7 inch
  • Schermresolutie: 1334 x 750 pixels 
  • True Tone: Past zich aan aan het omgevingslicht
  • Vingerafdruksensor (Touch ID) onderaan het scherm
  • 1 camera vooraan van 7 megapixel f/2,2 HDR en HD-video
  • 1 camera achteraan van 12 megapixel f/1,8, groothoek, stabilisatie, 4K-video
  • Draadloos opladen
  • Nano-simkaartje, compatibel met eSIM
  • Géén oplader in de doos
  • Lightning-poort om op te laden

Yes, alles wat ik nodig heb!

iPhone SE 2020 vs iPhone SE 5G 2022: wat zijn de verschillen? 

Het model Apple SE 2022 brengt het vertrouwde design van z’n voorganger en doet zo haast nostalgisch aan. Wie de iPhone 13 bijvoorbeeld té rechthoekig vindt, zal de afgeronde hoeken zeker weten te appreciëren. Ook de fysieke knop onderaan is een subtiele knipoog naar oudere modellen.

Maar laat je niet vangen! Qua technologie staat de SE 2022 enorm dicht bij de nieuwste toestellen. Zo beschikt deze smartphone over de innovatieve A15 Bionic-processor én is het compatibel met 5G. 

Is de iPhone SE waterdicht?

Yes! Deze smartphone kreeg het IP67-certificaat en mag dus zeker mee op avontuur. Valt je toestel in het water? Geen probleem! De SE 2022 overleeft een duik van 1 meter in water (en dat voor maximaal 30 minuten).

Welke features ontbreken er?

Het kleinste broertje van de iPhone-familie heeft duidelijk heel wat te bieden. Hou er echter ook rekening mee dat je een aantal features zal moeten missen. Zo is er …

  • Geen Face ID. Je iPhone ontgrendelen kan met je vingerafdruk (Touch ID)
  • Geen 3,5 mm jack-aansluiting voor oortjes. Gebruik oortjes met een Lightning-connector of kies voor draadloze oortjes. 
  • Slechts één camera op de achterzijde.  Maar wat voor één!

Krachtige camera met nieuwste tech 

Met 12 megapixel en f/1,8 als maximale lensopening legt de camera al je favoriete momenten vast in prachtige kleuren. Ook filmen in 4K lukt perfect voor deze krachtpatser.

In combinatie met de innovatieve A15 Bionic-processor kan je ook op de SE 2022 alle voordelen ontdekken van Smart HDR 4, Deep Fusion en meer. Deze toepassingen gebruiken artificiële intelligentie en machine learning om elke pixel en huidtint tot leven te brengen. Zelfs wanneer er weinig licht is.

Nice, echt iets voor mij!

Nano Sim met optie voor eSIM 

Dat betekent dat deze smartphone een nanokaartje bevat.

Bovendien is deze smartphone uitgerust met een eSIM-chip (of Embedded SIM). In vergelijking met een klassiek simkaartje hoef je dankzij deze technologie geen fysiek simkaartje meer te gebruiken om te bellen of surfen.

Wat is eSIM?

Hoe bestel ik mijn iPhone SE 5G 2022? 

De iPhone SE 2022 wordt op 18 maart gelanceerd in België; en dat vanaf slechts 529,95 euro. Afhankelijk van hoeveel geheugen jij wil:

  • iPhone SE  64 GB 
  • iPhone SE 128 GB 
  • iPhone SE 256 GB 

Ja, ik wil een iPhone SE 2022!

Ruil je oude gsm in voor éxtra korting!

Bij Orange verwennen we je graag met een straffe deal. Daarom krijg je van ons nog t.e.m. 18/04/2022 10 euro éxtra BuyBack-korting! Kom dus snel je oude gsm inruilen bij een Orange-shop in jouw buurt en trakteer jezelf op een stevige korting op je nieuwe iPhone SE 5G!

Ja, ik wil korting op m’n nieuwe gsm!

Lees ook:

▶️ Beste apps voor iPhone
▶️ Zo beheer je je schermtijd
▶️ Je nieuwe telefoon instellen
▶️ Foto’s overzetten van je gsm naar pc

Found this useful? Share with

Maité Delgado
Maité Delgado
Altijd op zoek naar interessante telco nieuwtjes en weetjes, handige apps, tips en tricks om jullie up to date te houden!