Menu

iPhone: de 6S Plus op de testbank

Het toestel wordt op 9 oktober 2015 in België gelanceerd en is dan natuurlijk beschikbaar bij Mobistar. Net zoals kleine broertje 6S konden wij ook de iPhone 6S Plus testen. Lees hier wat wij van dit toestel vinden.

13.11.2015
Door Cédric

Zoals de iPhone 6S is de “Plus” verkrijgbaar in drie varianten, met een geheugen tussen 16 en 128 GB. Wij vallen misschien in herhaling, maar als je voor 16 GB gaat, dus het voordeligste model, ben je beperkt qua apps, muziek, foto’s en video’s.

Waarin verschilt de 6S Plus van de 6S?

  • Het toestel is 5,7 inch groot, dus iets kleiner dan 15 cm;
  • De dikte is vrijwel identiek (van 7,1 naar 7,3 mm), maar het gewicht stijgt licht: 191 g in plaats van 172 g;
  • De fotosensor is voorzien van beeldstabilisatie;
  • De batterij is forser (en volgens onze test levert dat 20 tot 30% winst op).

Net zoals bij de 6 en de 6S is het vrijwel onmogelijk om met het blote oog een verschil te zien tussen de 6 Plus en de 6S Plus - behalve aan het logo op de achterzijde.

De foto’s halen vrijwel dezelfde kwaliteit als op de iPhone 6S en zijn bijgevolg uitstekend. De beeldstabilisatie helpt je om bewegingen en trillingen in de hand te houden. De detailwerking en de kleurenweergave in de foto’s zijn werkelijk onberispelijk. Wij vinden dat de iPhone 6S Plus het op dit domein even goed doet als de nieuwste Android-toestellen van Samsung en Sony.

Voor het overige, en met uitzondering van het full HD-scherm, lijkt de iPhone 6S Plus als twee druppels op zijn kleine broertje. Je komt langer toe met één batterijlading, de beeldstabilisatie levert soms scherpere foto’s op en dan heb je de verschillen wel zo ongeveer gehad, behalve de kleine afwijkingen qua grootte en gewicht.

Wij kunnen je deze smartphone aanbevelen als je twijfelt tussen een iPhone en een iPad Mini. De 6S Plus biedt een mooi compromis tussen deze beide toestellen. Of als je verslingerd bent op grote schermen, natuurlijk.

Online Shop