Menu

Investeer voor deze zomer in een slimme koffer

Niks vergeten voor je op reis vertrekt? Toch wel, je slimme koffer! Want met je slimme koffer vertrek je pas écht met een gerust gemoed op reis.

23.05.2018
Door Céline R

Wist je dat er elk jaar wereldwijd zo'n 90.000 koffers verloren gaan en dat de kans klein is dat ze nog worden teruggevonden? Laat het niet zo ver komen: volg je koffer... op de voet. Nu je deze zomer overal in Europa je surfvolume kan gebruiken, zou je gek zijn om er niets mee te doen.

Maar wat is een slimme koffer? Een slimme koffer is een stuk bagage waar een elektronische chip in is verwerkt die communiceert met een app op je smartphone. Die chip vertelt je precies hoeveel je koffer weegt, wat erin zit, of je koffer gesloten is en, vooral, waar hij is.

Slimme koffers zijn overigens een heel erg veilige oplossing: je herkent ze direct, waardoor dieven al snel afgeschrikt worden om ermee te gaan lopen (te meer omdat je ze ook op afstand kan vergrendelen).

Deze twee modellen in het bijzonder trokken onze aandacht.

1. De Bluesmart-koffer (399 euro). Open, lokaliseer en ontgrendel je koffer met behulp van een applicatie (3G en gps zijn ingebouwd). Dankzij de twee USB-poorten kan je bovendien je smartphone er tot zes keer mee opladen. De koffer weegt amper 4 kg en wordt door heel wat luchtvaartmaatschappijen toegelaten als handbagage.

2. Delsey Paris lanceert een nieuwe collectie slimme koffers met geolokalisatie. Er is meer dan twee jaar onderzoek voor nodig geweest, maar het resultaat mag er zijn: Pluggage heeft een bagageweegschaal, een oplader, een luidspreker, een functie die het weer voorspelt, een gps en uiteraard een antidiefstalsysteem. De koffer lijkt vlot over de toonbank te gaan (hoewel hij met z'n +500 euro niet voor ieders portemonnee is weggelegd).

Het filmpje dat eind april op YouTube gepost werd, geeft je direct zin om zelf zo'n koffer te kopen. Zeg niet dat we je niet hebben gewaarschuwd:

Lees aandachtig de bagageregels
Maar voor je op reis vertrekt, moeten we je waarschuwen: er zijn ook luchtvaartmaatschappijen die geen koffers accepteren die uitgerust zijn met een batterij. Zo laat Delta sinds januari geen koffers met een niet-verwijderbare lithium-ionbatterij meer door. Niet alle verkochte modellen hebben zo'n batterij maar je doet er wel goed aan om dat voor je vertrek even te checken. Want als de koffer niet voldoet aan de regels van de luchtvaartmaatschappij, moet je er misschien wel de batterij uit halen voor je inscheept.