Menu

Supersnel internet via glasvezel? Met Fiber van Orange, natuurlijk!

Met glasvezel of fiber van Orange surf en stream je aan lichtsnelheid! Misschien is dit supersnelle internet zelfs al beschikbaar in jouw buurt. Ontdek hier alle voordelen van glasvezel én hoe je tegen de beste prijs zelf kan genieten van de nieuwste internettechnologie!

04.11.2022
Door Nelson M

Wat is glasvezel? 

Fiber, da’s simpel gezegd dé toekomst van het internet. In tegenstelling tot klassieke internetkabels (uit koper) wordt een glasvezelkabel gemaakt uit zuiver glas. Dat betekent dat internetdata verstuurd kunnen worden aan lichtsnelheid. Samengevat garandeert glasvezel zo een stabiele verbinding voor supersnel internet en dat ook over grote afstanden. In deze blog geven we een antwoord op onder meer …

 • Wat zijn de voordelen?
 • Hoe snel kan je downloaden via glasvezel?
 • In welke steden is er nu al fiber van Orange?
 • Welke 6 dingen moet ik nog weten over internet via glasvezel?

Uniek bij Orange: wij brengen met Fiber-to-the-Home glasvezel tot in je woning zodat jij kan surfen aan maximale internetsnelheid. Dit in tegenstelling tot andere providers die glasvezel tot aan je woning voorzien en binnenshuis overschakelen op een standaardverbinding.

Bovendien geniet je bij ons op 3 manieren van het internet van de toekomst. 

 • Home Fiber. Vast internet via glasvezel voor 40 euro per maand. Verbind zoveel apparaten als je wil en surf onbeperkt – zonder onderbrekingen of vertragingen.
 • Love via fiber. Combineer je vast internet met een mobiel Go-abonnement en bespaar op beide abonnementen! Zo betaal je slechts 34 euro per maand voor je fiberabonnement en bespaar je tot 9 euro op je GO-abonnement.
 • Internet Fiber Boost. Voor slechts 10 euro per maand extra boost je je internetsnelheid van je Home Fiber of Love via fiber abonnement tot een waanzinnige 1Gbps!

Kan jij ook niet wachten om dit supersnelle internet in huis te halen? Check snel of ons Home Fiber-aanbod beschikbaar is in jouw buurt!

Ja, ik wil surfen aan lichtsnelheid!

TIP: geraakt je WiFi-signaal niet tot in het kleinste kamertje? Met WiFi Comfort boost je je internet zodat je overal een krachtige, snelle verbinding hebt. 

Wat zijn de voordelen?

Jij en je partner telewerken vandaag vanuit de woonkamer. Terwijl jij je online vergadering voorbereidt, streamen jullie via Google Nest jullie favoriete playlist op de achtergrond. Ondertussen neemt jullie tienerzoon deel aan een esports toernooi in onze Arena en bingewatcht dochterlief de nieuwste Netflix series en films.

Als er iets is dat deze (hypothetische) situatie aantoont, is het wel dit: thuis kunnen vertrouwen op een snelle en stabiele internetverbinding is belangrijker dan ooit. En dat is exact waar fiberinternet zo goed in is!

Voordelen van internet via glasvezel

 • Je surft en streamt tegen een snelheid van 1 gbit/s of gigabit per seconde (Internet Fiber Boost). Anders gezegd: op slechts 8 seconden tijd download je je favoriete Netflix serie in HD! Ter vergelijking: met een klassieke internetverbinding van 100 Mbps duurt dat 1,5 minuut.
 • Je geniet van een uitzonderlijk lage latentie. Dat betekent dat er weinig tot geen vertraging zit op de dataoverdracht. Zeker voor online gamers of online beleggers kan die milliseconde het verschil maken tussen winst of verlies!
 • Je kan zoveel apparaten aansluiten als je zelf wil. Van Smart Home-toestellen tot meerdere laptops, tablets en smart tv’s: dankzij fiber geniet je op elk toestel van een perfecte internetverbinding.
 • Mooi meegenomen: door je woning aan te sluiten op het internet van de toekomst verhoog je ook de waarde van je huis of appartement.

Ja, ik wil ook fiber thuis!

Nadelen van internet via glasvezel

Je kan met de Fiber-to-the-Home van Orange (nog) niet gewoon tv kijken. Uiteraard kan je met de Google Chromecast wel je favoriete programma’s direct streamen naar je tv.

Glasvezel is (nog) niet overal beschikbaar in België. Check onze website voor meer informatie of laat je vrijblijvend informeren door een van onze medewerkers!

Hoe snel kan je downloaden via glasvezel?

Het volume van je internetverbinding is onbeperkt. Dankzij de Fiber-to-the-Home (FTTH) services van Orange kan je dus de klok rond downloaden tegen maximaal 1 Gbps (met de optie Internet Fiber Boost) en uploaden tegen 200 MBps. Zalig, toch?!

Woon je in een groot huis en wil je in elke kamer maximaal genieten van je supersnel internet? Neem dan zeker ook een kijkje bij onze WiFi Comfort-formule.

TIP: Momenteel betaal je niets, nada, rien voor de installatie door Orange (t.w.v. EUR 49,00). Klik snel door om van dit aanbod te profiteren!

Ja, ik wil een gratis aansluiting!

In welke steden is er nu al fiber van Orange?

Onze glasvezeldiensten steunen op de fiberkabels die Fluvius gebruikt in de straten. Samen rollen we ons fibernet uit in 5 Vlaamse gemeenten:

 • Genk
 • Gent
 • Diksmuide
 • Poperinge
 • Antwerpen

Woon jij niet in zo’n glasvezelzone en wil je toch genieten van onbeperkt internet via Orange? Kies dan voor ons Love Pack! Da’s onbeperkt vast internet in combinatie met een of meerdere mobiele abonnementen en eventueel digitale TV. Bovendien zijn onze internet packs overal beschikbaar: in Brussel, Vlaanderen en Wallonië.

Ok, vertel me meer over de Love packs!

Welke 6 dingen moet ik nog weten over internet via glasvezel?

ℹ️ Waar vind ik meer info over Fiber-to-the-Home van Orange?

Voor meer informatie over onze glasvezeldiensten verwijzen we je graag door naar een van de volgende Orange shops:

ℹ️ Hoeveel kost de installatie van glasvezel of fiber bij Orange?

Afhankelijk van de situatie helemaal niets, nada, rien! De installatiekosten bestaan uit twee delen: ten eerste wordt je woning aangesloten op het glasvezelnet. Hiervoor betaal je in principe 450 euro aan netbeheerder Fluvius. Voert Fluvius werken uit in je straat? Dan gebeurt die aansluiting helemaal gratis!

ℹ️ Krijg ik korting als ik al een mobiel abonnement heb bij Orange?

Ja! Heb je al een Go-abonnement, dan profiteer je met onze Love via fiber-formule van een aantrekkelijke korting op beide abonnementen. Zo betaal je slechts 34 euro per maand (i.p.v. 40 euro) voor je fiberabonnement én krijg je 9 euro (Go Intense/Go Extreme) of 4 euro (Go Plus) korting op je mobiel abonnement.

ℹ️ Hoe weet ik of fiber beschikbaar is op mijn adres?

Je woning moet eerst en vooral aangesloten zijn op het glasvezelnetwerk van Fluvius. Fluvius installeert daarvoor ook een zogenaamd ‘glasvezelstopcontact’ of aansluitingspunt in je woning. Is dat nog niet gebeurd? Vraag snel je gratis aansluiting aan!

ℹ️ Waar kan ik Fiber-to-the-Home van Orange bestellen?

Interesse in ons fiberaanbod? Leuk! Vul dan eerst even dit contactformulier in. Daarna zullen we jou contacteren om je bestelling te bevestigen en een afspraak te maken. Zodra het glasvezelstopcontact geïnstalleerd is door Fluvius, komt er een technieker langs om de fiberinternetverbinding te installeren.

Ja, ik wil surfen via glasvezel!

ℹ️ Hoe verloopt de installatie van glasvezel?

De installatie van een fiberaansluiting verloopt heel eenvoudig. Zodra er een glasvezelstopcontact geïnstalleerd is, komt er een Orange-technieker bij jou langs. Deze zal volgende 4 stappen uitvoeren:

 1. De technieker installeert de glasvezelmodem en controleert het wifi-bereik in je woning.
 2. De technieker helpt je met de wifi-configuratie op je apparaten (smartphone, computer, tablet, tv) en demonstreert samen met jou de kwaliteit van de internetverbinding via glasvezel.
 3. Ben je al Orange-klant? Dan installeert de technieker samen met jou de My Orange-app.
 4. Tot slot leggen we je uit hoe je je oude internetabonnement opzegt.

ℹ️ Wat als ik niet in een glasvezelzone woon?

Onze glasvezeldiensten worden momenteel samen met Fluvius uitgerold in Antwerpen, Diksmuide, Gent, Genk en Poperinge. Woon jij niet in zo’n glasvezelzone en wil je toch genieten van onbeperkt internet via Orange?

Kies dan voor ons Love-Pack! Da’s onbeperkt vast internet in combinatie met een of meerdere mobiele abonnementen (en eventueel digitale TV). Bovendien zijn onze internet packs overal beschikbaar: in Brussel, Vlaanderen en Wallonië.

Ok, vertel me meer over de Love packs!

Lees ook:

▶️ Hoe de lockdown ons digitale leven veranderde
▶️ Problemen met wifi of gsm-ontvangst thuis? Los het op met WiFi Comfort!
▶️ 5 handige dingen om te doen met een Google Nest Hub