Menu
Blog

iMessage, goed idee of niet?

Tot uw dienst

iMessage is een soort moderne sms-dienst die enkel op de iPhone, iPod Touch, iPad & Mac beschikbaar is.

05.03.2013 Andy Van Schil

Het is een soort chat-dienst die je berichten via de servers van Apple verstuurt. Het zijn dus geen sms'en, want je betaalt er niet voor via je abonnement/herlaadkaart.

Om berichten te sturen en te ontvangen, moeten iPhone- en iPad-gebruikers een telefoonnumer of een e-mailadres aangeven. Wanneer je een berichtje schrijft, kan je er foto's, emoji's en zelfs video's aan toevoegen. Eenmaal je verstuurde berichtje aangekomen is, verschijnt er een "verzonden" of "gelezen" eronder.

Maar let wel op: als je iMessage gebruikt, stuur je geen sms, ook al gebeurt het allemaal via dezelfde applicaties ("Berichten"). Heeft je correspondent geen iPhone, iPod of iPad? Dan wordt het bericht verstuurd als een sms'je. Heb je bovendien enkel een e-mailadres maar geen gsm-nummer en heeft hij/zij geen iPhone, iPod of iPad, dan zal je bericht niet worden verstuurd. Ook goed om weten, als je correspondent een iPod heeft, dan zal je berichtje pas aankomen zodra hij/zij toegang heeft tot WiFi. Weet trouwens ook dat als je de optie aanzet, Apple eenmalig een activatie-sms naar Groot-Brittannië stuurt.

Waar vind je de optie? In "Instellingen", "Berichten" en "iMessage".

Found this useful? Share with

Andy Van Schil