Ik ren, maar altijd geconnecteerd ...

Als Quality Coach bij Orange België wilde Frédéric graag zijn mening over de wereld van de geconnecteerde objecten met ons delen.
Wij zagen onze kans schoon en stelden hem enkele vragen over nieuwe technologieën, de mobiele apps die hij het vaakst gebruikt en zijn favoriete geconnecteerde object.

24.01.2017
Door Céline R

Heb je een digitale verslaving of sta je eerder weigerachtig tegenover nieuwe technologieën?
Ik ben heel geconnecteerd. Nieuwe technologieën zijn mijn passie. Bovendien gebruik ik veel mobiele applicaties. Het leukste vind ik geconnecteerde objecten en applicaties die me kunnen helpen of die me het dagelijkse leven makkelijker maken.

Kan je ons een paar apps geven waar je moeilijk afstand van kan nemen?
Elke dag rijd ik 150 km naar het werk. Dan gebruik ik iCoyote. Daarnaast gebruik ik Energie Manager om mijn energieverbruik onder controle te houden en onaangename verrassingen op mijn eindfactuur te vermijden en de app van mijn bank om met één klik mijn betalingen te verrichten.
Omdat ik een gezonde loopverslaving heb, gebruik ik ook Garmin Connect en Runkeeper en Strava om mijn prestaties te delen ;-)
En zoals iedereen zit ik op Facebook en gebruik ik My Orange om mijn dataverbruik onder controle te houden.

Het is duidelijk: je bent flink verbonden via al je apps. Hoe sta je tegenover geconnecteerde objecten?
Een bijzonder positieve evolutie, vind ik. Geconnecteerde objecten zijn ontwikkeld om ons te helpen en ons informatie te verstrekken waarmee wij iets kunnen.
Er is vanzelfsprekend altijd een risico dat sommigen te ver gaan in hun gebruik en verslaafd worden. Je kan aan veel dingen verslaafd raken; dat hangt af van gebruiker tot gebruiker.

Welk(e) geconnecteerd(e) object(en) gebruik jij? Hoelang al? Hoe maakte jij je keuze?
Ik gebruik een smartwatch tijdens het rennen, de Garmin Forerunner 235. Ik ren nu al 8 maanden. Om vooruitgang te boeken, nam ik me voor een loopschema te volgen. Zo'n loopschema geeft aan in welke hartslagzone je moet lopen en aangezien ik die informatie niet had, informeerde ik me over smartwatches.
Omdat de keuze zo enorm groot is, ging ik alvorens de knoop door te hakken eerst mijn licht opsteken op forums en groepen voor hardlopers. En ik bekeek enkele demovideo's op YouTube.
Bovendien kan je smartwatches personaliseren met nieuwe wijzerplaten.

En je gebruikt je smartwatch elke dag?
Ja, want ik kan er niet alleen mijn hartslag mee meten om een zicht te krijgen op hoe het met mijn gezondheid gesteld is. Ik kan er ook trainingen mee plannen, een training mee creëren via de applicatie Garmin Connect op smartphone, mijn stappen mee tellen en berekenen hoeveel calorieën ik dagelijks inneem. Bovendien verschijnen er meldingen op mijn horloge telkens wanneer iemand mij belt.
Op lange termijn krijg ik zo een mooi beeld van mijn progressie :-)

Zou je in de toekomst nog andere geconnecteerde objecten willen?
Ja. Ik ben helemaal weg van de Samsung Gear VR, die je kan kopen bij Orange. Maar gewoon voor de fun.

Ben je, net als Frédéric, geïnteresseerd in geconnecteerde objecten en (waarom niet?) de Samsung Gear VR, surf dan zeker naar onze website of spring binnen in een van onze winkels.

Ontdek de connected devices van Orange