Menu
Blog

Ik heb Mobistar 4G getest

Onderweg

Na lang wachten - volgens sommigen zelfs té lang - heeft Mobistar zijn 4G-netwerk geopend voor een uitgebreide groep testers, vóór de commerciële lancering van 31 maart. Ik maak nu al enkele weken deel uit van die testgroep. En ik kan je vertellen: het lange wachten is het waard.

27.03.2014 Simon VAN CAUTEREN

Oordeel vooral zelf. Mobistar biedt superieure snelheden aan, die zelfs gelijkwaardig zijn aan wat providers voor internet thuis aanbieden. Binnenkort heb je op je thuisnetwerk zelfs geen geduld meer om te wachten op je bestanden, alles gaat zo snel op het mobiel netwerk!

In mijn geval gaat het versturen van een bestand zelfs 10 keer zo snel, wat voor een fantastische ervaring zorgt. De pagina’s laden bijna ogenblikkelijk. Een nieuw liedje downloaden of een nieuwe app voor mijn iPhone? Klik en hup ’t is er al! Het vloeiende beeld en geluid is erg verrassend in een videogesprek. Een video of film streamen is niet langer een probleem… behalve misschien voor je datalimiet?


 

 

 

4G wordt vandaag enkel gebruikt voor het dataverkeer (internet). Bellen gebeurt nog steeds via het 3G-netwerk (of 2G). Daarom investeert Mobistar de laatste maanden zoveel tijd en moeite in het verbeteren van hun 2G- en 3G-netwerk, al merk je het verschil soms pas na een tijdje op.
Voor mij voelde 4G meteen aan als dag en nacht verschil. 3G werd ook geoptimaliseerd, zowel op het vlak van dekking als snelheid, zodat het comfortabel genoeg aanvoelt in locaties waar 4G nog niet beschikbaar is. Nu enkel nog hopen dat de minder dichtbevolkte gebieden binnenkort ook 4G krijgen!

Afspraak op 31 maart dus!

Deze blogpost is een bijdrage geschreven door onze blogger Frédéric M. en vertaald in het Nederlands.

Tags

Found this useful? Share with

Simon VAN CAUTEREN
Gamer et photographe, le partage est dans sa nature de Digital Native biberonné aux Likes et aux Retweets.