Ik ben helemaal weg van mijn 'BeeWi Smart LED Color Bulb'

Tech

Lichtjes hebben mij altijd aangetrokken. Als een nachtvlinder, zeg maar. Glimmende lichtjes, knipperlichtjes, felle lichtjes, blauwe lichtjes, groene lichtjes, ... Ze zijn mijn bron van inspiratie en bepalen voor een stuk hoe ik me voel. Zo laat ik bijvoorbeeld altijd duidelijk mijn ongenoegen blijken, thuis maar ook op kantoor, wanneer men na de kerstperiode de slingers die subtiel van kleur veranderen naar beneden haalt om ze ergens achter in een kast weg te stoppen. Van kindsbeen af pleit ik ervoor om die slingers te laten hangen. Omdat ze oogverblindend mooi zijn maar ook omdat ze een aparte sfeer creëren. En daar kan geen enkel ander voorwerp aan tippen. Of toch? Niet gek lang geleden ontdekte ik de smartkleurenledlamp van BeeWi. Het was liefde op het eerste gezicht. De lamp geeft een unieke sfeer in huis. Het hele jaar door!

24.08.2016
Door Simon V

Nog voor ik de lamp uit haar verpakking had gehaald, trok de beschrijving op de doos mijn aandacht: 9 W, 16 miljoen kleuren, een gegarandeerde levensduur van minstens 15.000 uur (wat overeenkomt met de levensduur van een spaarlamp die je bij een discountzaak koopt), een zeer laag energieverbruik (A+) en een aantal opties die je de mogelijkheid bieden om de lamp via een app te bedienen en te regelen. Ik was op slag verkocht. De smartlamp van BeeWi was precies wat ik zocht!

De installatie was gelukkig allesbehalve ingewikkeld. Je draait de lamp met E27 schroefdraad in de fitting, klikt de schakelaar aan en installeert de applicatie 'BeeWi SmartPad' op je smartphone (of elk ander Bluetooth-compatibel toestel). Daarna kan je de kleur en lichtsterkte van de lamp vlot naar wens instellen. De app is gratis te downloaden in Google Play, in de App Store en de Windows Store. Als fervente gamer ben ik constant op zoek naar manieren om helemaal in mijn games op te gaan. Daarom draaide ik de 'Smart LED Color Bulb' van BeeWi in mijn bureaulamp en installeerde ik de app op mijn smartphone, een Wiko Highway. De installatie verliep zonder problemen en duurde nog geen drie minuten. Na het opstarten zocht de app meteen de lamp. Er werd verbinding gemaakt en ik kreeg een overzicht van de mogelijke opties.

Met de app kan je kiezen welke kleuren je de lamp wil laten uitstralen, de lichtsterkte en helderheid regelen en de warmte instellen. Zo laat je een zacht, rustgevend, opbeurend licht uitschijnen, of juist een feller en agressiever licht. Dat is de rol van die 16 miljoen kleuren waarover ik hierboven al sprak. 16 miljoen kleuren! Je moet al flink je best doen om daar niet gelukkig van te worden. In de applicatie kan je onder andere ook de bediening instellen: doof ik het licht manueel met een enkele tik of schakel ik het automatisch uit op een bepaald uur? En waar ik nog het meest blij van word: de optie waarmee je een automatische kleurenloop instelt. De vergelijking met mijn kerstslingers is snel gemaakt! Qua gebruiksvriendelijkheid en intuïtiviteit valt bijzonder weinig aan te merken op de applicatie 'BeeWi SmartPad'. Maar toch hadden er voor mij gerust nog een aantal opties bij gemogen, zoals een optie waarmee je zelf een kleurenloop kan maken, waarmee je je lievelingskleuren kan opslaan of waarmee je een week vooruit kan plannen om bijvoorbeeld dieven de indruk te geven dat je thuis bent. Dat was echt top geweest. En misschien komt dat nog in een volgende update, wie weet?

Hoe dan ook, ik vind het geweldig hoe ik met deze magische lamp in mijn bureau snel de juiste sfeer kan creëren voor een avondje gamen, of hoe ik een deel van mijn living tijdens de wedstrijd in de kleuren van mijn favoriete elftal kan steken. Deze lamp is eerder ontworpen om een afgebakende ruimte tot leven te brengen dan om een grote huiskamer te verlichten. Ik stond dan ook perplex van het vermogen en de kwaliteit van het licht dat de 'Smart LED Color Bulb' van BeeWi uitstraalt, vooral als je de prijs (zo'n 30 €) in aanmerking neemt. De lichtstroom (750 lumen) is opmerkelijk hoog, de mogelijkheden zijn legio en het licht is schitterend. Ik raad de lamp aan iedereen aan die een beetje sfeer en kleur in huis wil brengen (of die nostalgisch terugdenkt aan de voorbije kerstperiode ;)).

Eigenschappen:

 • Vermogen: 9 W
 • Lichtstroom: 750 lumen
 • Fitting: A19 - E26/E27/B22
 • Levensduur: 15.000 uur
 • Temperatuur: 3.000 - 6.000 kelvin
 • Dimbare verlichting
 • Aantal schakelcycli: 15.000
 • Arbeidsfactor: > 0,75
 • Lichtstroom aan het einde van de levensduur: ≥ 70 %
 • Onmiddellijk vol licht
 • Kleurenweergave: > 80
 • Rechtstreeks te bedienen via Bluetooth Smart 4.0, tot 20 m
 • Verbinding met het internet mogelijk via de 'Smart Internet Gateway' (apart verkocht)
 • Werkt met de applicatie 'BeeWi SmartPad'
 • Compatibel met iPhone 4s en hoger, Android 4.3, Windows Mobile 8.1 (met Bluetooth 4.0)