Menu

IGTV, een nieuw videoplatform voor jou

Wij zagen het ook niet aankomen! Maar onlangs lanceerde Instagram zijn eigen platform voor verticale video's. Op IGTV kan je langere filmpjes bekijken, of ze zelf maken.

24.07.2018
Door Céline R

Sinds de lancering van IGTV (Instagram TV) eind juni zijn er maar weinig apps waar zoveel over gesproken wordt. Wil je de app eens proberen? Installeer de update van je Instagram-app en je zal bovenaan rechts een tv-icoontje zien verschijnen. Daar kan je lange filmpjes bekijken (van enkele minuten tot zelfs een uur) van gebruikers die je al volgt, maar ook filmpjes van toonaangevende merken of influencers.

Net als op Snap is er ook een optie 'Populair' om nieuwe, mogelijk interessante makers van filmpjes te volgen. Het voordeel van IGTV is de verticaliteit ervan. De filmpjes zijn perfect aangepast aan het scherm van je smartphone. Het zappen gebeurt heel natuurlijk: zap tot in het oneindige, zoals je ook doet wanneer je tv kijkt.

Wat ook geniaal is, is dat jij er deel van kan uitmaken. Daarmee bedoelen we: je eigen video's en programma's in elkaar steken. Ga daarvoor naar de instellingen en activeer de optie IGTV. Nu ben je klaar om er zelf mee aan de slag te gaan: live streamen, lange filmpjes maken en die ook posten. Wat je passie ook is (sport, gamen, skateboarden, poker), je kan je helemaal laten gaan. Deel je kanaal zeker ook met ons, zodat ook wij je avonturen kunnen volgen!

IGTV is toegankelijk via Instagram, als je eerst eens wil loeren. Wil je meteen aan het grote werk beginnen? Dan is er de officiële applicatie, uiteraard gratis, op Google Play voor Android en in de App Store voor de eigenaars van een iPhone.