Menu
Blog

Iedereen tweetalig ... met dank aan de smartphone!

Tot uw dienst

Belgen zouden een grotere talenknobbel hebben dan hun buren. En toch! 42 % van de Belgen spreekt niet eens z'n tweede landstaal. De smartphone kan daar snel verandering in brengen. Hoe? Dat lees je hier.

23.02.2018 Céline Roman

Uit een recente studie van EliteSingles blijkt dat meertalige jongens en meisjes aantrekkelijker zijn. Reden te meer dus om je onder te dompelen in het Frans, het Duits, of zelfs het Engels, met behulp van je dierbare smartphone uiteraard.

Een app voor de basis
Om een gesprek te voeren, moet je een basis hebben. En om die basis te leren, kan je vertrouwen op gespecialiseerde applicaties. Deze twee hebben alles wat je zoekt.

Onze favoriet? Babbel, een applicatie die ontwikkeld werd met de steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. De app leert je Frans, Engels, Duits en zelfs Deens. Je leert woord na woord, afbeelding na afbeelding, zonder dat je lamgeslagen wordt met ellenlange woordenlijsten en veel te ingewikkelde zinnen. Wat wij zo leuk vinden aan Babbel? 10 minuten per dag volstaan om een nieuwe taal te leren. Je neemt Babbel overal met je mee: zodra je een account hebt aangemaakt, kan je de app gebruiken op je computer, je tablet en of smartphone (Android en iPhone).

Een andere populaire applicatie is Duolingo. Die app was z'n tijd zo ver vooruit dat hij door Apple verkozen werd tot beste applicatie van 2013 in de App Store. Je kan er Engels, Spaans, Duits, Italiaans en Portugees mee leren, maar nog geen Nederlands (al heeft de ontwikkelaar daar wel plannen voor).

En sociale netwerken om vlotter te praten
Heb je aan zelfvertrouwen gewonnen? Hello Talk opent je wereld! Deze applicatie brengt je in contact met gesprekspartners uit alle hoeken van de wereld. Het is een soort WhatsApp om talen te leren. Er worden 150 talen gesproken (waaronder Frans en Nederlands) en je hebt 8 miljoen potentiële vrienden, die overal op aarde wonen.

Maar er is nog een ander sociaal netwerk! Met Speaky leer je talen en ontmoet je mensen die in je straat of aan de andere kant van de wereld wonen. De website wordt in 180 landen gebruikt en er worden meer dan 110 talen op gesproken. Op Speaky klets je met mensen die jouw passies en interesses delen.

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.