Menu

Iedereen kan offline gaan, ook jij!

Ben je verslaafd aan Facebook, Twitter en Instagram? Wijst iedereen je daar voortdurend op? Jouw detoxkuur begint nu, met Brizzly.

23.10.2018
Door Céline R

Brizzly maakt het onmogelijk om de gedachten die bij je opkomen, te posten. Het platform werd bijna 10 jaar geleden ontwikkeld en werd in 2012 verwijderd. Dit jaar maakt het zijn comeback. De tool werd weer online gegooid door een groep activisten.

Brizzly is geen applicatie, maar een webpagina. De interface doet een beetje denken aan Twitter, met een dialoogvenster waar je een status in kan typen en een knop SEND om je bericht te versturen. Wat er daarna gebeurt? Niets, want het bericht wordt helemaal niet verstuurd. Het wordt gewist, zonder dat het ergens wordt opgeslagen. Het verdwijnt zodra je het verzendt.

Wat het nut ervan is?

Deze tool geeft je de vrijheid om je hart te luchten, zonder dat iemand op je bericht kan reageren of je post in het belachelijke kan trekken. Het is een uitlaatklep. Je hoeft geen blad voor de mond te nemen want niemand zal ooit je bericht lezen.

Jason Shellon is een voormalig werknemer van AOL. Als bedenker van de tool heeft hij één duidelijk doel voor ogen: "Ik wil dat iedereen eens rustig in- en uitademt en terugdenkt aan de tijd dat we nog zonder sociale netwerken konden praten. Dat was heus niet zo'n slechte tijd."

Wil jij het ook eens proberen? Surf naar brizzly.com. Het programma werkt op de computer, tablet en uiteraard smartphone.