Menu
Blog

Huisdieren en sociale media, een verslavende combinatie!

Fun

Een tijdje geleden las ik dat mensen die een huisdier hebben vaker foto’s van hun hond of kat op sociale netwerken zoals Facebook plaatsen, dan van zichzelf of zelfs van hun familie…

07.04.2014 Andy Van Schil

Ik beken schuldig, en herken mezelf daar hélemaal in: zowel op mijn Facebook, Instagram, en Twitter pak ik continu uit met hoe geweldig mijn hond en katten wel zijn, en nu dus ook op de Mobistar blog :-)

Als je nog steeds aan het lezen bent, dan ben jij waarschijnlijk ook een dierenfanaat, en dan vind je volgende tips & websites misschien wel leuk:

Instagram

Zelf maak ik de foto’s van mijn huisdieren meestal met Instagram, omdat ik dan een leuke filter kan toevoegen, en ik ben ook wel fan van het vierkante formaat. Een zeer populaire hashtag bij dierenliefhebbers is #petsofinstagram. Je kan deze gebruiken om naar de (huis)dieren van anderen te kijken, en eventueel kan je deze hashtag ook toevoegen aan je eigen foto’s zodat meer mensen jouw troetels kunnen bewonderen. Daarnaast is er ook een Instagram account die je zeker moet volgen: @petsofinstagram. Ik garandeer je heel veel oooohhhs en aaawwwws ;-)

Peterest

Peterest is een op Pinterest geïnspireerd sociaal netwerk in de vorm van een digitaal prikbord speciaal voor foto’s van dieren. Vogels, schildpadden, ezels… voor de liefhebber van ieder dier is er wel iets om ‘leuk’ te vinden, en bij elke foto kan je een reactie plaatsen mits je een account hebt aangemaakt. Om enkel naar dieren te kijken heb je trouwens géén account nodig, en er zijn ook apps voor iOS en Android om Peterest ook op je smartphone of tablet te gebruiken.

YouTube

Wat is er nog leuker dan foto’s? Filmpjes van beestjes in actie natuurlijk! Je kan zelf gaan zoeken op YouTube, maar nog makkelijker is om je te abonneren op het YouTube kanaal The Pet Collective, waar je echt de mafste en schattigste filmpjes gaat vinden. Er is ook héél vaak een live cam filmpje zodat je live naar een bepaald dier kan kijken. Misschien heb jij enkele jaren geleden vanachter je pc gekeken naar de geboorte van baby-olifant Kai-Mook in de Zoo van Antwerpen (ik alvast wel)? Via The Pet Collective kan je nog meer diergeboortes live meemaken, zorg wel dat je een sterke maag hebt want het gaat er niet altijd even proper aan toe ;-)

Vine

Vine is een mobiele applicatie van Twitter waarmee je filmpjes kan opnemen van maximum 6 seconden die vervolgens de hele tijd loopen, wat een heel grappig effect oplevert. Een video opnemen is heel simpel: zodra je met een vinger je scherm aanraakt neem je op, en haal je je vinger even weg dan stop je met filmen. Zo kan je zelf makkelijk verschillende beelden achter elkaar plakken. De video’s die je op Vine gaat terugvinden zijn dan vaak ook veel creatiever dan die op YouTube, en meestal echt hilarisch! Om beestige video’s te bekijken ga je binnen Vine naar “Ontdek”, je selecteert de categorie “animals”, en je bent weer even zoet ;-)

Pets op Facebook

Misschien heb je zelf nog géén harige vriend, maar ben je na het zien van al die foto’s en filmpjes verkocht, en ben je zeker dat jij een dier een warme thuis en de nodige aandacht kan bieden? Neem dan eens een kijkje op de Facebook Pagina van Pets, waar je duizenden dieren zal vinden die verblijven in Belgische dierenasielen. Geen ruimte of onvoldoende tijd? Dan kan je je ook altijd als vrijwilliger aanbieden in een asiel om bijvoorbeeld met honden te gaan wandelen wanneer je kan. Ik heb dit zelf gedaan, en het geeft enorm veel voldoening: ik plaatste bijvoorbeeld dan ook wat meer info en extra foto’s op de Facebook Pagina en zo vonden de honden waar ik mee wandelde nog sneller een baasje, super toch!

Heb jij leuke foto’s van jouw huisdier(en), of nog andere tips? Zeker delen he! ;-)

Found this useful? Share with

Andy Van Schil