Menu
Blog

Houdt Atlético Madrid de punten thuis tegen oppermachtig Barcelona?

Fun

Zaterdag staat voetbalminnend Madrid onder hoogspanning. Barcelona komt namelijk op bezoek, dit keer niet bij de Koninklijken van Real maar bij de buren van Atlético. Wanneer de Catalanen de hoofdstad op voetbalnoppen bezoeken, staat er altijd iets te gebeuren. Maar dit keer is het wel extra speciaal. De onafhankelijkheidsstrijd van Catalonië beroert de hele natie en geeft deze wedstrijd een speciale dimensie.          

11.10.2017 Céline Roman

Barcelona rijdt foutloos parcours in La Liga 
Barcelona heeft een turbulente periode achter de rug. De Catalaanse trots zag topspeler Neymar in het tussenseizoen naar Paris-Saint Germain overstappen en kwam bij de fans en de media onder vuur te liggen. Bovendien werkte Barça (nog altijd més que un club – meer dan een club) zijn laatste thuiswedstrijd door de strubbelingen rond het onafhankelijkheidsreferendum noodgedwongen achter gesloten deuren af.

Toch staat Barça met het maximum van de punten helemaal bovenaan de rangschikking van de Spaanse eerste klasse te blinken. De statistieken spreken voor zich: 23 doelpunten voor en slechts twee tegen.

Atlético nog niet op toerental
Atlético staat momenteel vierde in de Spaanse eerste klasse. Het team van coach Diego Simeone heeft na zeven speeldagen zes punten achterstand op koploper Barcelona. Vooral de prestaties buitenshuis baren zorgen. De ‘tweede’ ploeg uit de hoofdstad bleef steken op een gelijkspel op het veld van Girona, Valencia en Leganés. Thuis haalde Atlético wel het maximum van de punten. De Madrilenen hebben altijd een ijzersterke thuisreputatie gehad.    

Doet Yannick Carrasco de nieuwe voetbaltempel daveren?
Half september ruilde Atlético Madrid het verouderde Estadio Vicente Calderon voor het gloednieuwe Wanda Metropolitano-stadion (goed voor 68.000 zitjes). Onze landgenoot Yannick Carrasco wist al snel de netten vinden in de nieuwe thuishaven van Atlético en bracht het thuispubliek in vervoering. De onvermoeibare Carrasco is een geseling voor elke flankverdediger. Dat bewees hij nogmaals tijdens de wedstrijd van de Rode Duivels van afgelopen zaterdag tegen Bosnië-Herzegovina, waar hij goed was voor een doelpunt en een assist.

Benieuwd of Carrasco zijn bloedvorm ook tegen Barcelona kan waarmaken?
Plof dan zaterdag vanaf ongeveer half negen in je zetel en volg de topper tussen Atlético en Barça live op Orange TV!

Ontdek onze Love-aanbod

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.