Menu

Houd je van lezen en schrijven? Stort je op Wattpad!

Je doet niks liever dan lezen en schrijven? Dan zal je je zeker thuis voelen op Wattpad. Het is daar dat de jonge romanschrijfster Anna Todd in 2015 haar naam maakte.

22.05.2018
Door Céline R

Wattpad is de YouTube van het geschreven woord. Het doet er niet toe welke genres jij het liefst leest (polar, sciencefiction, drama, fantasy, roman), alles is gratis. Wattpad is uitgegroeid tot de grootste community van lezers en schrijvers ter wereld. Schrijf je in en krijg toegang tot duizenden boeken en verhalen die in fragmenten zijn onderverdeeld.

Het is op Wattpad dat Anna Todd haar debuutroman 'After' schreef, de bestseller waarvan drie jaar geleden bijna een record aantal oplagen werd gedrukt. De jonge schrijfster liet haar lezers mee beslissen over hoe haar verhaal zou evolueren. Dat is trouwens het magische eraan: je leest en ziet in real time hoe andere lezers overal ter wereld je verhaal onthalen, in nogal wat talen, waaronder het Nederlands. Net als bij Kindle kan je beginnen lezen op je tablet en doorgaan op je smartphone, want de plaats waar je gebleven bent wordt gesynchroniseerd.

Wattpad is geen uitgeverij maar een self-publishing-platform. Dat betekent dat de auteurs hun verhalen direct publiceren voor hun lezers. Voel je de inspiratie opborrelen? Schrijf dan zelf je verhaal (fictie of uit het leven gegrepen) en ontdek hoe jouw lezers erover denken. Wattpad organiseert ook geregeld schrijfwedstrijden. Dat is de uitgelezen kans om te kijken of je een talent hebt en jezelf in de kijker te schrijven!

Opgelet: Wattpad is erg verslavend, wat je ook graag leest. Registreer je op Wattpad op je computer, tablet of smartphone. De applicatie is beschikbaar op Android, iPhone, iPad, Windows en online.