Menu

Hoe verzend je een mms'je?

Lange tijd vóór Whatsapp en iMessage kon je dankzij sms al foto's en beelden verzenden en dat werd dan mms genoemd - een systeem dat nog steeds zijn nut bewijst.

16.11.2012
Door Céline R

Het probleem bij sms'jes is echter dat ze beperkt zijn tot 160 karakters en tot tekstberichten. Je kan uiteraard je berichtje opfleuren met smileys of (veel) langere sms'jes verzenden, maar het is onmogelijk er beelden, geluid of videofragmenten bij te voegen. En dat kan wel met mms, waarmee je ook tot 2.000 tekens kunt gebruiken.

Je kan kiezen of je het mms'je verzendt naar een telefoonnummer of naar een e-mailadres. Als de gsm van je correspondent ervoor geconfigureerd is ontvangt hij de foto rechtstreeks. Als dat niet het geval is krijgt hij een sms'je waarin staat dat hij een berichtje gekregen heeft dat hij kan raadplegen op internet.

Al wat je nodig hebt is een telefoon die ervoor geconfigureerd is. Bij Mobistar gebeurt die configuratie automatisch. Je belt gratis naar het nummer 1910 (Optie 2) waar je de parameters voor de configuratie krijgt. Daarna hoef je niets meer te doen, tenzij je de prijs van je sms'jes wenst te controleren of een forfait wil vastleggen voor mms'jes als je er veel verstuurt.