Menu
Blog

Hoe vergroot je het bereik van je wifinetwerk thuis?

Tech

Er bestaan tal van oplossingen om je draadloze thuisnetwerk uit te breiden. Denk aan PLC-adapters, repeaters of meshrouters. Wij stellen ze kort aan je voor en leggen uit hoe je je wifi thuis versterkt.

24.10.2017 Céline Roman

1. PLC-adapter
PLC staat voor powerline communication. Anders gezegd, de adapter maakt van elk stopcontact een netwerkverbinding. De kleine adapter wordt aangesloten op je modem en breidt de internetverbinding via het elektriciteitsnet uit naar andere kamers in je woning waar het wifisignaal doorgaans niet goed doorkomt.

2. Repeater
Het model van Devolo dat je bij Orange kan kopen, doet twee dingen. Enerzijds breidt het je netwerk uit met een snoer dat in het stopcontact steekt, anderzijds kloont het je wifinetwerk zodat je ook in andere kamers wifi ontvangt.

Er bestaan verschillende merken van repeaters (Devolo, TP-Link), met of zonder antenne. Als je thuis een slechte wifi-ontvangst hebt, installeer de repeater in een kamer waar de ontvangst nog aanvaardbaar is zodat het signaal versterkt wordt doorgestuurd. Niet te ver van de modem, maar er ook niet te dicht bij. Je kan meerdere repeaters gebruiken, afhankelijk van hoe groot je woont.

3. Meshrouter
Google Wifi en Netgear Orbi zijn maar twee van de vele multi-roomsystemen die in je huis een vermaasd netwerk creëren. Je netwerk wordt niet gekloond of versterkt, maar gewoon groter gemaakt dankzij een intelligent vermaasd netwerk. Deze systemen zijn een stuk duurder dan klassieke repeaters: je moet er doorgaans 100 tot 350 euro voor neertellen, afhankelijk van hoeveel apparaten je nodig hebt. De resultaten zijn een stuk beter dan met een traditionele repeater.

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.