Menu

Hoe Orange je warm zal maken voor esports

Iedereen heeft er de mond vol van en dus kon Orange niet achterblijven: in september stort de operator zich op esports. Bij ons zit je op de eerste rij, da's beloofd!

28.08.2018
Door Céline R

Simon Van Cauteren heeft een voorliefde voor online games en fotografie. Als een van onze meest geduchte Social Media Experts stemde hij ermee in om enkele vragen te beantwoorden. Hij vertelde ons welke projecten hij als eerste in zijn team transformeerde. Het interview ging door in zijn game room. Dat leek ons leuker.

Simon, het eerste nieuws is dat Orange een team onder de vleugels zal nemen, niet?
Inderdaad. We hadden zin om een heel talentvol team, Sector One, te sponsoren. We vonden dat ze een plaats in de spotlights verdienden. In heel de Benelux zijn maar weinig teams zo goed! We wilden ze koste wat het kost volgen op hun toernooitjes League of Legend, Counter-Strike: GO en Hearthstone. Orange investeerde al in eSports, met name in Frankrijk, Polen en vooral Spanje. In België beginnen we maar pas.

Die games... Hearthstone, dat is niet zo bekend, of wel?
Dat klopt. En nochtans is dat het enige game dat je zowel op console als op smartphone kan spelen. Het is een virtueel kaartspel dat je één tegen één speelt. Het is waanzinnig. Volgens ons zal Sector One dit game domineren. Dat was per slot van rekening onze bedoeling: die gasten meer zichtbaarheid geven en ze helpen doorgroeien, tot ze zich op het hoogste niveau kunnen meten.

Zal Orange dit jaar op GameForce staan, of is dat nog te vroeg?
Ja, iedereen in het team is laaiend enthousiast. De beurs vindt plaats op 13 en 14 oktober in Mechelen, in de Nekkerhal. Men verwacht 15.000 bezoekers en dit jaar zijn de toernooiprijzen navenant. 25.000 euro gewoon om deel te nemen. Daarnaast zal Orange in een ander toernooi investeren, de Masters. De hele arena zal de stempel van Orange dragen. Het zal vet zijn.

En daarna schakelen we terug een versnelling lager?
Ah nee, niet echt. In januari 2019 zullen we een online platform lanceren waarop je aanvankelijk 3 games zal kunnen spelen. League of Legends, Hearthstone en Fortnite. Zo krijgen alle fans van eSports de kans om toernooien te organiseren, officieus of officieel. We plannen bovendien 4 grote toernooien per jaar. Voorts zullen we ons platform doortrekken naar ons forum, Orange Tribe, met een nieuwe sectie over esports, nieuws, uitwisselingen en superusers die door ons gecertificeerd zijn.

En waarom dan niet naar de Orange-shops?
We mogen daar nog geen datum op plakken, maar die stap zullen we wel degelijk zetten. En dat zal niet lang meer duren. We zullen doorheen het jaar esports-dagen organiseren in onze shops. Dat beloven ideale kennismakingsdagen te worden voor elke beginner die er zich wil aan wagen. Ze zullen er bovendien de kans krijgen om ervaren spelers te ontmoeten. En waarom zouden we geen toernooi organiseren in onze shops? Eén ding is zeker: je hoort nog van ons!

Je hebt het gesnapt: wie fan is van esports, wordt vanaf september verwend. Houd de komende maanden je Orange Thank You-aanbiedingen maar extra goed in de gaten ! Het zou weleens een leuke periode voor je kunnen worden. 

Lees onze artikel esports: we verwachten je op de GameForce Masters