Menu

Hoe maak ik een back-up van mijn contacten?

Beeld je in... je bent je smartphone verloren en hebt geen enkele van je contacten elders opgeslagen! Weg nummer van je favoriete loodgieter, weg nummer van je zangcoach... Wij geven je enkele tips.

18.03.2019
Door Céline R

Synchroniseer je smartphone met je computer of tablet

Met Android, ga naar Instellingen > Accounts en back-up. Daar kan je een back-up maken van al je gegevens of een deel ervan (selecteer welke gegevens je in de cloud wil opslaan), of de gewenste gegevens kopiëren naar een extern geheugen (SD-kaart of via usb).
Heb je een iPhone, dan worden je gegevens automatisch opgeslagen in de iCloud. Die optie vind je onder Instellingen > Gebruikersprofiel > iCloud.

Maak handig gebruik van de Orange Cloud

Dankzij onze app Orange Cloud maak je een back-up van alle gegevens op je smartphone in de cloud van Orange. De cloud is 100 % gratis voor al onze abonnees en bijzonder toegankelijk. Je foto's en video's delen op je socials was nog nooit zo makkelijk.
Ontdek Orange Cloud.

Exporteer je contacten als vCard

Als je een Android-smartphone hebt, ga naar je contacten > Importeren/exporteren. Je kan dan je contacten naar een ander toestel, een andere tablet enz. verzenden via bluetooth, mail of wifi. Aan jou de keuze.

Exporteer je contacten met behulp van een app

De stores puilen uit van de apps voor back-ups. Welke de beste zijn, is voor ons ook een raadsel. Het zijn er gewoon te veel om ze allemaal te kunnen testen :-) Heb jij wel een favoriete app voor het maken van back-ups? Aarzel dan zeker niet om jouw app aan te prijzen op ons forum Tribe.

De nieuwe Orange Cloud-app blaast je van je sokken