Menu
Blog

Hoe luidt ons oordeel over de Wiko UFeel Lite?

Tech

Ufeel Lite is de eerste smartphone van het merk Wiko met een vingerafdruksensor. Wij hebben hem voor jou getest.

12.09.2016 Cédric Godart

Laten we eerst even kennismaken met de nieuwe, opvallend kleurrijke Wiko:

  • een 5 inch-scherm en een HD Ready-resolutie;
  • een quadcoreprocessor met 3 GB geheugen;
  • standaard 16 GB opslagruimte, uitbreidbaar tot 64 GB met een microSD-kaartje;
  • fototoestel van 13 megapixel (vooraan 5);
  • batterij van 2500 mAh;
  • connectiviteit: 4G, 3G, Bluetooth, wifi.

Wiko vindt al een tijdje dat zijn smartphones door hun afwerking fun en originaliteit moeten uitstralen. Natuurlijk is het al kunststof wat de klok slaat, maar de afwerking is kwaliteitsvol, met een perfecte metaalimitatie. Het toestel voelt aangenaam aan. Maar het is niet het meest compacte van zijn generatie en de randen zijn dik.

UFeel Lite is een van de eerste toestellen van het merk dat met Android 6 wordt geleverd (bij deze fabrikant is het altijd een beetje wachten op de upgrades). Het gaat om een vrij klassiek Android-systeem, dat wel een beetje leuker is aangekleed (icoontjes, kleuren). Het “apps”-menu ontbreekt en je vindt de icoontjes op het startscherm, zoals bij de iPhone. Ben je dat na een tijdje beu? Schakel dan over op een ander home-scherm, bijvoorbeeld met Google Now Launcher. De beslissing van Wiko om niet langer ongevraagd tientallen apps mee te leveren kunnen wij alleen maar toejuichen. Clean Master volstaat voor ons.

Foto’s zijn niet per se het handelsmerk van Wiko, maar de Ufeel Lite lost alle verwachtingen vrij goed in, met natuurechte kleuren en scherpe beelden. De autofocus werkt snel, maar als je je opnames op een groot scherm bekijkt, ontbreken er details.

Ten slotte is er eindelijk ook een vingerafdruksensor aanwezig, waarmee je je telefoon veilig ontgrendelt zonder wachtwoord. Ook content downloaden gaat op deze manier. De sensor doet zijn werk even voortreffelijk als op de iPhone. Hij zit trouwens precies op dezelfde plaats, onderaan het scherm.

De Wiko Ufeel Lite is een van de koopjes om na de zomer weer aan de slag te gaan.

Je vindt hem in onze shop voor 169,99 euro.

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.