Menu

Studenteninternet op kot, zo begin je eraan!

Studenten en internet, da’s zoals zee en strand. Maar hoe krijg je wifi op kot? En welke opties bestaan er voor voordelig studenteninternet? Wij helpen je op weg!

07.09.2021
Door Maité D

Laten we meteen met de deur in huis vallen: studenten verslinden internet. Om lessen te volgen, grote bestanden te delen, films te streamen, te videobellen, … 

Net daarom is het zo belangrijk om een internetpakket te kiezen dat aan al deze noden kan voldoen – zonder de bank te breken.

Ja, ik wil voordelig studenteninternet!

Welk internet op kot?

Als je op kot zit, telt elke euro – zelfs als je af en toe een zakcentje krijgt van de (groot)ouders. En dus is goedkoop (en liefst onbeperkt) internet een echte no-brainer! Zo blijft er nog voldoende geld over om eten te kopen, uit te ga – euh, handboeken te kopen.

Met de Home Flybox van Orange kies je voor een krachtige 4G-modem die het mobiele signaal omzet in al even krachtige wifi (tot 210 Mbps). Het enige wat je nodig hebt is een stopcontact, een degelijke 4G-netwerkdekking, en je Flybox met een Home Flybox-simkaart. Zo simpel is het!

  • Home Flybox 150GB. De must-have voor een perfect kotleven! Per dag een uurtje gamen, elke maand 15 films zien in HD, 2 uur per dag muziek streamen en uiteraard lessen volgen … dat en veel meer voor slechts 20 euro per maand.

Go hard or go home!

Hoe installeer je wifi op kot?

Hangt er vanaf! Informeer eerst bij je kotbaas of -bazin of er al een internetaansluiting aanwezig is op jouw adres. Zo ja, dan betaal je waarschijnlijk een vaste bijdrage per maand. Pas op voor de kleine lettertjes: is je internet onbeperkt of gelimiteerd? 

Is er nog geen aansluiting aanwezig? Dan kan jij kiezen welke provider en abonnement je wil! Afhankelijk van je situatie raden we deze twee opties aan:

  1. Je huurt samen met een aantal vrienden een huis of appartement. Kies dan voor een internetabonnement met zowel onbeperkt vast internet als mobiele telefonie. Zoals Love Duo, bijvoorbeeld. Willen jullie internet én tv? Dan is Love Trio helemaal je ding!

Yes, doe maar onbeperkt internet!

  1. Je huurt een kamer op kot. Bestel je Home Flybox online of in een Orange-shop in je buurt. Zodra je op kot bent, plaats je je Home Flybox-simkaart in de Flybox en sluit je de 4G-modem aan op het elektriciteitsnet. Druk op ‘ON’, verbind je mobiele apparaten via WiFi of Ethernet – en surfen maar! 

    Ok, zo’n 4G-modem is m’n ding!

Home Flybox: tips voor nog sneller studenteninternet!

Internet via de Home Flybox is snel, praktisch en eenvoudig. En met deze tips beleef je er nog meer plezier aan!

  1. Plaats je 4G-modem op een strategische plaats met goede ontvangst. Moffel dit elegante bakje dus zeker niet weg achter een of andere kast.
  2. Zorg voor voldoende afstand tussen de modem en stoorzenders. Denk bijvoorbeeld aan je microgolf, draadloze geluidsinstallaties of gameconsoles. Die staan erom bekend om mobiele signalen te verstoren en belemmeren dus je internetsnelheid.
  3. Controleer vóór je aankoop de 4G-dekking met de Orange app. Zo weet je perfect hoe sterk het signaal in de buurt van je kot is.

Cyberveiligheid voorop, ook op kot.

Tot slot nog dit: of je nu op kot zit of niet, als student gebruik je je laptop en smartphone overal. Inloggen op eduroam, de WiFi van de lokale studentencafetaria of je favoriete koffiehuisje om te studeren met vrienden, … binnenkort staat er ongetwijfeld een waslijst aan wachtwoorden op je toestel.

En dat pak je maar beter slim aan! Zo vermijd je dat hackers bijvoorbeeld aan de haal gaan met al je persoonlijke data. Op onze website vind je alvast enkele praktische tips:

Lees ook:

▶️  Home Flybox Review: de 4G-modem getest
▶️  Cybercrime: alles wat je moet weten
▶️  Hoe bescherm je je privacy online?