Menu
Blog

Hoe het scherm van je smartphone beschermen

Tot uw dienst

We kennen allemaal het probleem: je smartphone valt, het scherm breekt en het laten herstellen is duur. Dit zijn onze oplossingen om zoiets te voorkomen.

31.01.2018 Céline Roman

Er bestaan tegenwoordig verschillende soorten bescherming voor je smartphone. Je vindt er voor elk model en voor elk merk in je Orange-shop. Maar de ene bescherming is natuurlijk de andere niet. Hoe maak je het verschil?

Wij vatten voor je samen:
> De screenprotector is de eenvoudigste en goedkoopste vorm van bescherming. Je kleeft de screenprotector op het scherm (ga voorzichtig tewerk, want het is een hele kunst om dat zonder luchtbellen te doen!). Dit is een prima oplossing als je er goed zorg voor draagt en je budget beperkt is.
> Gehard glas is nog altijd de referentie. Deze oplossing is iets duurder dan de screenprotector omdat gehard glas veel beter bestand is tegen druk. En dat is normaal: gehard glas is steviger en veel minder dun. Als je je gsm laat vallen, absorbeert de bescherming de schok en zullen de barstjes niet in het scherm komen.

Hoe breng je de bescherming aan?
Voor er lipjes aan waren, was dat een helse opdracht. Nu is dat gelukkig een pak eenvoudiger. Het eerste lipje beschermt de zelfklevende kant. Het tweede beschermt het deel dat je aanraakt nadat je de folie hebt bevestigd. Voor je de bescherming aanbrengt, is het belangrijk dat je het volledige scherm schoonmaakt. Op dit punt wordt je geduld danig op de proef gesteld, want elk microscopisch stofje dat nog op het scherm zit zal onvermijdelijk onvolmaaktheden veroorzaken. Veeg nadat de bescherming is aangebracht met het bijgeleverde microvezeldoekje over het scherm om luchtbellen te verwijderen.

Bestaan er schermen die zichzelf herstellen?
Nog niet, maar... eind december kondigden enkele wetenschappers aan een revolutionaire molecule aan de universiteit van Tokio te hebben ontwikkeld (zij het eerder toevallig): een polymeer die zichzelf kan herstellen onder de druk van je hand. Het zou om een natuurlijke bescherming gaan die de capaciteit heeft om het scherm, dus het hoesje van je smartphone, zelf te herstellen.

In afwachting van dat zelfregenererende polymeer blijft een verzekering de beste garantie voor een gerust gemoed. Alle abonnees kunnen vanaf 6 euro per maand intekenen op Orange Insurance. Je toestel is dan gedekt tegen diefstal of accidentele schade zoals accidentele oxidatie. Zelfs als je van gsm verandert, blijf je verzekerd.

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.