Menu
Blog

Het najaar op VTM: lachen, huilen en wakker blijven

Fun

Klaar voor een najaar vol gloednieuwe tv-programma’s? Wij alleszins wel! Dat Sandra Bekkari het fornuis van Sofie Dumont overneemt in de VTM-keuken, wist je ongetwijfeld al. Maar daarnaast  heeft VTM ook deze nieuwe kijkcijferkanonnen in spe voor jou in petto.

12.09.2017 Céline Roman

Lachen met Kafka

‘Kafka’ is de titel van een komisch sketchprogramma waarin ‘lachen met bureaucratie en ambtenarij’ de rode draad vormt. Acteurs van dienst zijn onder meer Frank Focketyn, Nico Sturm, Tania Van der Sanden, Stefaan Degand en Karlijn Sileghem. Van de makers van die andere hilarische sketchreeks, ‘Loslopend wild’.  

Huilen met de overwinnaars

VTM zou VTM niet zijn als er naast de lach geen plaats was voor een traan. Toch belooft ‘Over winnaars’ geen gratuite tearjerker te worden – daarvoor is Koen Wauters een te integer vakman. In dit programma assisteert hij mensen met een fysieke beperking (opgelopen door een ziekte of ongeval) in hun streven om het zogenaamd onmogelijke mogelijk te maken. De vrouw die haar benen verloor, beklimt een berg. Als dat geen emotionele, maar vooral inspirerende televisie oplevert, onderwerpen wij onszelf vrijwillig aan een avondje zeehondendocu’s kijken op National Geographic.

Wakker blijven met Luk Alloo

Na zijn avonturen bij de wegpolitie en in buitenlandse gevangenissen waagt reportagemaker Luk Alloo zich nu in het nachtleven. In ‘Alloo in de nacht’ knoopt hij gesprekken aan met mensen die ’s nachts werken: wegenwerkers, callgirls, verplegers, daklozen, taxichauffeurs, marktkramers, cafébazen, nachtraven, kunstenaars, detectives. Je hoeft er gelukkig zelf geen slaap voor te laten, want ‘Alloo in de nacht’ staat geprogrammeerd op donderdagavond om 21u40.

Wat het najaar op VTM nog meer brengt?

Nog niet voor meteen, maar wel voor later dit najaar:

  • ‘De laatste 24 uur’. Wat zou je doen als dit de laatste dag van je leven was? Nathalie Meskens neemt onder andere Staf Coppens, Herman Brusselmans, Ruth Beeckmans en Ben Segers mee op sleeptouw om er een prachtige, laatste dag van te maken.
  • ‘Sergio in moeders keuken’. Iedereen heeft het wel, zo’n gerecht dat enkel je moeder goed kan klaarmaken. Sergio Herman pimpt de favoriete moedergerechten van enkele bekende Vlamingen.
  • ‘Ge hadt erbij moeten zijn’. De sterkste verhalen van meestervertellers als Tom Waes, Urbanus en Bart Peeters door henzelf verteld én nagespeeld door bekende acteurs.

Een nieuw seizoen van ‘The Voice van Vlaanderen’. Of wat had je gedacht?

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.