Menu

Het najaar op VIER: kamperen en een stukje taart eten

Met schermgezichten als Karen Damen, James Cooke en Gert Verhulst wist de relatief nieuwe zender Vier zich vorig seizoen op de kaart te zetten als baken van sfeer en gezelligheid. Slaagt Vier daar dit najaar opnieuw in? Deze programma’s moeten jou over de streep trekken.

12.09.2017
Door Céline R

Camping Karen & James

Het meest olijke duo op de Vlaamse televisie sinds Willy Sommers en Anne De Baetzelier, dat moeten Karen Damen en James Cooke zijn. Met hen is het altijd lachen geblazen – hoewel er soms ook al eens een traantje vloeit. Kortom, Karen en James presenteren zich op televisie zoals ze echt zijn: goedlachs, spontaan en sociaal. Dit najaar nemen ze hun intrek in een tentje op de camping. Ze nodigen er elke week een groep bijzondere gasten uit (dove mensen, kinderen die aan de verouderingsziekte progeria lijden, mensen met een mentale beperking, …), die ze vervolgens trakteren op een kampeervakantie vol leuke activiteiten. Slapen in een tent en marshmallows roosteren boven het kampvuur: check. Maar daarnaast ook exclusievere activiteiten zoals koken in een driesterrenrestaurant, racen met een Ferrari  of een middagje shoppen met Jani. Plezier verzekerd – ook voor de kijker!

Huizenjagers

Wie laat zich kronen tot de beste makelaar? Elke week laten makelaars in ‘Huizenjagers’ zien welke troeven ze in huis hebben (pun intended) om kandidaat-kopers te overhalen tot de aankoop van hun droomhuis. Dat kan een bungalow zijn, een statig herenhuis of zelfs een woonboot. Leuk detail trouwens: onder de strijdende makelaars bevindt zich ex-voetballer Cisse Severeyns, die zich sindsdien dus ontpopt heeft tot een charmant huizenverkoper.

Bake Off Vlaanderen

De Vlaamse versie van de ‘Great British Bake Off’ mocht, na het succes van de Nederlandse, niet achterblijven. En ook al heeft die Nederlandse versie een betere naam (‘Heel Holland bakt’), toch zullen de taartjes, cakes en koekjes die de deelnemende thuisbakkers uit hun ovens toveren wellicht ook jou doen likkebaarden. Wij moeten in elk geval de eerste mens nog tegenkomen die níét zwicht voor een stukje brownie afgewerkt met kokosschilfers en een meringue van frambozen. (Maar een dikke plak appelcake gaat er ook altijd in, hoor.)

Andere toppers op Vier in het najaar

Deze sterkhouders komen alvast zeker terug op Vier:

  • ‘De Rechtbank’
  • ‘De Slimste Mens ter Wereld’
  • ‘Gert Late night’

‘De Recherche’