Menu
Blog

Het is lente: waar is je smartwatch?

Tech

Heb je beslist om je loopschoenen uit hun winterslaap te halen? Of om je fiets weer van stal te halen? Een smartwatch is de beste partner om je inspanningen te meten en de lat voor jezelf steeds hoger te leggen. Hoog tijd dus om je smartwatch weer om te doen... of er een te kopen.

23.04.2019 Céline Roman

Waarom een smartwatch?

Vroeger was een sporter net niet tot op het bot uitgerust met sensortechnologie: een in de baskets, een hartslagmeter om de borst en soms nog een gps-tracker. Die tijden zijn veranderd. De smartwatches en smartbands van vandaag zijn alles-in-één. Ze registreren je locatie, snelheid, hartslag, calorieverbruik, hoogtemeters enz. Een smartwatch is nu veel meer dan een verlengstuk van je smartphone. Een horloge met gps- en cardiofunctie tilt je trainingen onmiskenbaar naar een hoger niveau. Deze twee modellen vind je nu al in je Orange-shop.

De Fitbit Charge 2: een smartband met 5 dagen autonomie voor 59,99 €

Geen enkele smartband komt zo in de buurt van een smartwatch. De Fitbit Charge 2 is verkrijgbaar in je Orange-shop. Lees op elk moment je hartslag af op het schermpje om je pols, zonder dat een ongemakkelijke borstband je hindert in je bewegingen. De Fitbit-app vertelt je hoeveel stappen je zet, hoeveel minuten en uren je actief bent, hoeveel calorieën je verbrandt en hoeveel en hoe goed je slaapt, met de tijd die je in elke fase van je slaap doorbrengt (lichte, diepe en paradoxale slaap). Kortom, je kan je geen betere partner inbeelden om te sporten en te rusten.

De Samsung Gear S3 Frontier: een smartwatch die tegen een stootje kan voor 149,99 €

Deze sportieve smartwatch heeft alles van een klassiek horloge en nog veel meer. Je vindt 'm ook in de verkooppunten van Orange. De wijzerplaat op de Gear S3 is altijd zichtbaar. Dankzij de roterende ring bedien je de smartwatch vrij eenvoudig. De S3 is water- en stofbestendig: draag 'm tijdens het lopen en fietsen, en zelfs tijdens het zwemmen. Hij volgt je in alles wat je doet, met een batterij die ongeveer twee dagen meegaat. Begin 2019 voerde Samsung een update uit van zijn systeem naar Tizen 4. Dat maakt dat de S3 nu ook compatibel is met de nieuwste versie van Samsung Health.

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.