Het festivalseizoen is al even bezig: dit zijn de tofste trends tot nu toe

Je wilt er vast nog niet aan denken, maar het einde van de zomer – en het festivalseizoen – komt schrikwekkend snel dichtbij. Voor het zover is, geven we je graag de coolste festivaltrends van deze zomer mee. Zo haal jij niet alleen het maximum uit je bezoek aan Pukkelpop, Lowlands of Sziget, maar ben je ook de hipste festivalganger op de weide. Graag gedaan!

23.08.2018
Door Céline R

Eco is cool én logisch
Van festivalfood met een kleine ecologische voetafdruk (hallo, vegan pizza!) tot herbruikbare bekers, groene stroom en milieuvriendelijke toiletten, steeds meer festivals springen op de eco-friendly kar. En maar goed ook, want zo kunnen we met z’n allen nog langer genieten van zomerfestivals. Draag ook zelf je steentje bij en kies bijvoorbeeld voor biologisch afbreekbare glitter in je make-up of proef een van de gezonde maaltijden van Foodmaker – inclusief eetbaar bordje.

Girls to the front
Coely, Dua Lipa, Princess Nokia, Chvrches, London Grammar, Charlotte de Witte, … het zijn maar enkele van de (bands met) straffe madammen die je dit jaar op een festivalpodium terugvindt. Hoewel er nog steeds heel wat meer mannelijke artiesten op de affiche opduiken, is het fijn dat je tegenwoordig steeds meer vrouwen op het podium aantreft. Vind jij dat het nog beter kan? Dan kun je zelf aan de slag met de tips van Keychange, een initiatief dat tegen 2022 evenveel mannen als vrouwen op festivals wilt zien. Of je kunt als meisje natuurlijk zelf aan die muzikale carrière beginnen.

Slim comfort op camping
Er uitgeslapen uitzien kan nogal een uitdaging worden als je een drietal nachten op een luidruchtige festivalcamping doorbrengt. Natuurlijk kun je je wallen altijd te lijf gaan met foundation of je zonnebril 24/7 ophouden, maar veel efficiënter is kiezen voor maximaal comfort op de camping. ‘Glamping’ op de festivalweide gaat van logeren in een heuse festihut, tot het gebruik van slimme accessoires zoals een luchtzitzak, oordopjes en meditatieapps. Het proberen waard!

More than music
Tussen de optredens door een yogasessie meepikken of een foto-expo bezoeken? Waarom niet! Een festival anno 2018 is een totaalbeleving, dus je hoeft je niet te beperken tot bands ontdekken en pintjes drinken. Geloof ons, even iets helemaal anders doen laadt je batterijen op voor de rest van de dag.