Menu
Blog

Het fenomeen van de escape rooms op je smartphone

Fun

Ken je dat gelukzalige gevoel als je uit een escape room weet te ontsnappen? Of juist niet? Voor je je aan een volgende ontsnappingspoging waagt, kozen we enkele virtuele escape rooms om je vaardigheden te testen op je smartphone of tablet. Slaag jij erin op tijd te ontsnappen?

07.12.2017 Céline Roman

Wat is een escape room?

Een escape room is een van oorsprong Japans concept dat de wereld heeft veroverd. Deze openbare plaatsen houden het midden tussen een schattenjacht en een rollenspel, maar dan op een echte locatie. Het principe: je wordt alleen of in groep opgesloten in een kamer waar je binnen een bepaalde tijd een raadsel moet oplossen om uit de kamer te kunnen ontsnappen (vandaar de naam escape room).

Heb je niet de tijd, het geld of de goesting om je in zo'n kamer te laten opsluiten? Goed nieuws, want er bestaan nu ook mobiele applicaties die meesurfen op het succes van de escape rooms zodat jij je vanuit je luie zetel een weg naar buiten kan banen.

Dit is onze top 3:

1. The Room
Beginnen doen we met een topper waar iedereen sinds zijn creatie in 2012 laaiend enthousiast over is. Dit spel verplicht je om ingewikkelde raadsels op te lossen in een hyperrealistische 3D-omgeving die je met je vingers stuurt. Eén vinger volstaat om te spelen, de rest van je neuronen heb je nodig om de raadsels op te lossen. Moeilijk en meeslepend ... dit spel zal je niet makkelijk loslaten.

Op iPhone/iPad
Op Android

2. Can You Escape
Het opzet? Ontsnappen uit de tien kamers waaruit het spel is opgemaakt. Hoe? Door de (toegegeven, soms vergezochte) raadsels op te lossen en alle geheime voorwerpen te vinden. Je moet ze in de kamers gebruiken om naar het volgende level door te gaan.

Op Android
Op iPhone en iPad

3. Heb je zeeën van tijd? Rusty Lake!
11 spelletjes om je tanden in te zetten. Wie doet beter? Deze reeks zal je niet frustreren, want je moet tal van uitdagingen tot een goed einde brengen. De reeks is opgebouwd uit verschillende onderdelen en afleveringen. Elke aflevering heeft zijn eigen thema (kelder, verjaardag, seizoenen, molen) en fantastische werelden die zelfs bij de meest logische denkers het koude zweet doen uitbreken.

De collectie apps voor iPhone en iPad
De collectie voor Android

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.