Menu

Heruitzendingen in de zomer: deze programma’s zijn wél de moeite waard

Het is ver zoeken naar de televisiekijker die enthousiast is over de achthonderdzevenenveertigste heruitzending van ‘F.C. De Kampioenen’. Maar daarom hoeven we nog niet álle zomerse heruitzendingen over dezelfde kam te scheren. Af en toe herbergt het zomerse tv-aanbod namelijk wel degelijk een parel van een film, of een serie die tussen de mazen van het net glipte omdat ze tegelijk met het nieuwe seizoen van ‘House of cards’ uitkwam. Aan jou om ze deze zomer te ontdekken – en daarbij helpen we graag een handje.

13.07.2017
Door Céline R

Voor series moet je op Canvas zijn
Wat je hierboven las, doet je misschien je wenkbrauwen fronsen. Hoezo, is een Netflix-abonnement dan niet dé garantie op kwaliteitsvolle televisieseries, het hele jaar door en dus ook een zomer lang? Ja en neen. Uiteraard biedt Netflix paradepaardjes als ‘Orange is the new black’, ‘House of cards’, ‘Bloodline’ of ‘Narcos’ aan, series waar elke fictieliefhebber enthousiast over is. Helaas vind je op datzelfde Netflix niet álle successeries terug. ‘Game of thrones’ en ‘Girls’ horen bijvoorbeeld thuis op de Amerikaanse betaalzender HBO.

Enter Canvas, destijds niet voor niets de ‘zender voor de meerwaardezoeker’ genoemd. Op Canvas doet de ware serieliefhebber vandaag nog échte ontdekkingen. Scandinavische crimireeksen die onder de internationale radar bleven maar minstens het niveau van ‘The killing’ halen (‘Midnight sun’). Een Duitse spionagethriller (‘The same sky’). Of een IJslands moordmysterie (‘Trapped’). Ook deze zomer vind je zulke schatten terug op Canvas – zeker checken dus, temeer omdat je alles ook online kunt bekijken.

Heruitzendingen tijdens de zomer: een portie nostalgie
Je vindt ‘F.C. De Kampioenen’ al een behoorlijke trip down memory lane? De kans is groot dat je die trip nog kunt verlengen deze zomer. Veel zenders grijpen in de zomermaanden namelijk terug naar klassiekers. Tip voor wie na 1981 geboren is: bekijk ‘De collega’s’ alvorens je ‘Het eiland’ selecteert voor een bingewatch-avondje met vrienden, en besef dat Jan Eelen niet de eerste was die met een kantooromgeving aan de slag ging. Liever Britse humor? Iets zegt ons dat je deze zomer altijd wel érgens een herhaling van het magistrale ‘Fawlty towers’ zult kunnen bekijken. (Hallo, BBC?)

Gelukkig zijn er ook nieuwe tv-programma’s in de zomer
Nu ja, ‘nieuw’… De favoriete televisiekok van Vlaanderen, Jeroen Meus, maakt deze zomer voor het eerst een zomerversie van zijn kijkcijferkanon ‘Dagelijkse kost’. In ‘Dagelijkse zomerkost’ trekt Meus met zijn mobiele keuken naar ‘typisch Vlaamse trekpleisters’, zoals het Zilvermeer in Mol. Bereid je voor op frisse slaatjes, zoete sorbets en heerlijke recepten met typisch zomerse ingrediënten (aardbeien en frambozen, kropsla en doperwten, …), die je meteen kunt uittesten op je eigen kampeerpitje.