Menu

Help: hoe overleef ik een autovakantie met de kinderen?

Ben je het nummerplatenspel meer dan beu? Kun je intussen elke vlag aan het juiste land linken? Geef niet op! Wij hebben enkele nieuwe ideetjes om de tijd sneller te doen gaan voor je oogappels (want alleen kalmte kan je redden!).

18.06.2018
Door Céline R

Vul een magische zak
Een magische zak is een zak vol verrassingen. Vul de zak met alles wat de aandacht van je kinderen kan trekken, hoe lang of hoe kort ook. Aarzel niet om de ladekasten ondersteboven te keren op zoek naar spelletjes, stickers of foto's waarvan ze misschien niet eens meer wisten dat ze ze hebben. Potloden, schriftjes, aandenkens: het is het moment om hen aan het schrijven, tekenen of babbelen te zetten.

Neem een audioboek mee
Je had er wellicht niet aan gedacht, maar je kan ook een audioboek op je tablet of smartphone downloaden (Kobo, Kindle, iBooks, Google Play) waar je kind niet in hoeft te bladeren, maar gewoon naar moet luisteren. Er zijn nogal wat boeken speciaal voor kinderen, ongeacht hun leeftijd. Het is eens iets anders dan de zoveelste dvd of tekenfilm (en je voelt je er minder schuldig over).

Speel het spel van de glimlach
Heb je het nummerplatenspel al gespeeld? Er is misschien een alternatief: stel je kinderen voor om te glimlachen (let wel, we zeggen glimlachen) naar de bestuurders rondom jullie. De bedoeling: zoveel mogelijk glimlachen terugkrijgen (met of zonder beloning voor de winnaar).

Is het een optie om 's nachts te reizen?
Je had er misschien niet aan gedacht, maar kinderen zijn soms een pak minder actief zodra de zon ondergaat. Wat als je nu eens in de vooravond vertrok, in plaats van 's morgens vroeg? Je kinderen zullen veel minder ongeduldig zijn en ze kunnen voldoende rusten en slapen, omdat de schemer begint in te vallen. Ook in de auto.

Als die trucjes niet helpen, kan je nog altijd de applicaties voor iPhone, iPad en Android downloaden die we deze maand voor je hebben geselecteerd. Prettige vakantie en rij veilig!