Heb je een BlackBerry-abonnement nodig?

Tot uw dienst

Een BlackBerry is meer dan een smartphone. Om ermee te surfen, kan hij via je operator aan een BlackBerry-abonnement gekoppeld worden. Waar dient zo'n abonnement verder voor? Kan je ook zonder?

22.11.2012
Door Simon V

Je BlackBerry wordt automatisch geconfigureerd voor het mobiele netwerk van je operator. Eenmaal je de simkaart hebt geplaatst, hoef je verder niets meer te doen.
Om echter volop van de BlackBerry-diensten te mogen genieten, moet je een bepaalde optie erbij nemen. Bij Mobistar bestaat er voor Tempo-klanten (met een prepaidkaart) een BlackBerry-optie met 100 MB surfvolume tegen 7 euro per maand. Indien je geabonneerd bent, kan je kiezen tussen BlackBerry Tribe en BlackBerry Complete voor respectievelijk 5 en 10 euro per maand. Ten slotte genieten zelfstandigen van deze optie voor 8,26 euro per maand.

Wat biedt deze optie aan?

- Je configureert je mailaccounts en ontvangt mails in realtime (push).
- Je chat via Instant messaging, met BBM uiteraard, maar ook met Live Messenger, Google Talk, Facebook Messenger en Yahoo! Messenger.
- Je kan sociale netwerken (Facebook, Twitter) via applicaties raadplegen.
- Je kan naar mobiele websites surfen.
- Je krijgt toegang tot de BlackBerry App World waar je duizenden applicaties kan vinden.

Wat als ik deze optie niet heb? Dan krijg je toegang tot de BlackBerry App World en kan je surfen enkel als je toestel op een wifi-netwerk aangesloten is. Een gewone optie met datavolume laat je echter niet toe om van de hoofdfuncties van je BlackBerry te genieten. Maar er bestaat wel een oplossing... Indien je hier meer over wilt weten, kan je het dossier lezen dat we in mei 2011 hebben gepubliceerd:  "Gebruikmaken van uw BlackBerry zonder abonnement (in het begin)". Dit dossier is nog steeds actueel