Menu

“Had je 10 miljoen, wat zou jij dan doen?” Unlimited mobile data in cijfers

22.02.2018
Door Céline R

Jij weet ongetwijfeld perfect wat je allemaal zou aanvangen met ‘unlimited mobile data’. Film kijken op de trein die om onverklaarbare redenen weigert nog een millimeter te bewegen: check. Je amuseren op sociale media terwijl je wacht op die vriend-die-altijd-te-laat-komt-maar-nu-écht-op-tijd-ging-zijn: check. Je gps opzetten wanneer de omleidingsborden je na twee straten al in de steek laten: dubbelcheck. Maar weet je ook wat je precies met hoeveel data kunt doen? Dat je met slechts 0,5 GB al 11,5 uur muziek kunt streamen (dat zijn zo’n 230 nummers) is behoorlijk indrukwekkend, toch? En dat is nog lang niet alles.

Rijker dan je denkt met 1,5 GB

Snel wat mailtjes checken en beantwoorden? Je doet het ongetwijfeld vaker dan je denkt. Maar wie aan duizenden verzonden of ontvangen e-mails geraakt, verdient toch een medaille. Niet voor dataverbruik, want voor bijvoorbeeld 1500 mails heb je slechts 1,5 GB nodig, maar wél voor doorzettingsvermogen.

Wat je verder nog kunt doen met een 1,5 GB?

  • 40u tot 300u “ronddwalen” op Google Maps, afhankelijk van de gekozen instellingen
  • foto’s bekijken op je Facebook-pagina gedurende 39u (snelheid : 85 Kbps)
  • 21 uur muziek streamen

100 uur surfen met 5 GB

Haal je je neus stiekem op voor 5 GB? Daar is geen enkele reden voor! Tenzij je zin hebt om méér dan 75 uur te surfen natuurlijk (dat zijn 4 dagen zonder te slapen) : gedurende 5u (in standaard resolutie) video’s bekijken op Facebook of meer dan 70u muziek te streamen of meer dan 5000 mails sturen. Je komende 4 dagen zijn al volgeboekt.

20 GB? Een filmmarathon die je nooit overleeft

Toegegeven, met 5 GB kun je niet meer dan één film kijken in high-definition. Het goede nieuws is dat je met  20 GB mobiele data  jezelf in een filmmarathon kan lanceren die je met de beste wil van de wereld niet kunt uitzitten: 11 uur in HD of 22 uur in standard-definition. Ter vergelijking:

  • alle Lord of the Rings-films na elkaar afspelen, neemt zo’n 12 uur in beslag (de fans die The Hobbit-trilogie erbovenop willen gooien, mogen daar nog een kleine 9 uur en een half bijtellen),
  • de volledige Harry Potter-reeks duurt ongeveer 19 uur 30
  • terwijl The Hunger Games-saga een ruime 9 uur tijd vraagt.

Misschien wordt een gebrek aan tijd binnenkort minstens even nijpend als een gebrek aan data?

Meer info over onbeperkt surfen? Ga even naar orange.be