Menu
Blog

Met deze gsm-houders hou je het handsfree in de auto, tijdens het lopen en op de fiets

Onderweg

Of je nu rijdt, fietst of loopt: zodra je deelneemt aan het verkeer, focus je beter 100% op de weg. Net daarom wil het VIAS bijvoorbeeld dat bestuurders verplicht worden om een gsm-houder in de auto te hebben. In Luxemburg is dat trouwens al het geval!

30.05.2021 Simon VAN CAUTEREN

Spoiler alert … je bekerhouder is geen gsm-houder

Volgens Kenniscentrum VIAS legt één chauffeur op twee zijn smartphone in z'n schoot, op de passagiersstoel of in de bekerhouder. Gevolg? Je blik dwaalt vaker van de weg af en je neemt onnodige risico's. Ook wanneer je op de fiets of tijdens het lopen “snel” een berichtje stuurt, kan deze afleiding desastreuze gevolgen hebben.

Daarom helpen we je in deze blog de perfecte telefoonhouder kiezen: het model dat je de nodige veiligheid én comfort biedt.

Handsfree bellen in de auto: zo kies je een goede telefoonhouder

1. Beste plek voor een smartphone houder in de auto: je ventilatierooster

Onze favoriet! Dit soort telefoonhouder voor in de auto heeft een soort kruisplug achteraan die je makkelijk in een van je ventilatieroosters van je auto schuift. De plug is gemaakt van rubber: je hoeft je dus geen zorgen te maken over eventuele krasjes of beschadigingen. 

De autohouder op je ventilatierooster houdt je gsm goed op z’n plaats en zorgt ervoor dat je makkelijk een oplaadkabel kan aansluiten. Bovendien blijft je smartphone 360 graden draaibaar zodat je je toestel zowel in landschap- als portretmodus kan gebruiken.

Iets voor jou? Kijk dan eens naar de universele smartphonehouder van Musthavz. Hij is geschikt voor zowel iPhone als Android modellen in alle maten.

Ja, ik wil zo’n Musthavz gsm-houder!

2. Een dashboard-houder voor je smartphone

De populairste gsm-houders zijn klemmen met een zuignap die je stevig vast kan zetten op de voorruit of op dashboard. Kies voor een strategische plek zodat je je smartphone in je gezichtsveld hebt, zonder dat hij echt in je zicht hangt.

Helaas heeft dit type telefoonhouder ook een vervelend minpuntje. Zodra je de zuignap verplaatst, laat die namelijk een lelijke vlek achter. En als je je telefoonhouder nooit verplaatst? Dan zal je je gadget waarschijnlijk om het jaar moeten vervangen omdat het rubber begint te slijten door de zon.

BONUSTIP: vermijd gsm-houders met een lange zwanenhals of kogelgewrichten die je moet aanschroeven. Die versterken vaak trillingen tijdens het rijden en maken zo je scherm moeilijk leesbaar. Niet handig als je je toestel als gps gebruikt!

3. Hoesje met magneet voor de auto

Als je je smartphone in een hoesje met magneet steekt, kan je ook kiezen voor een magneethouder. Dat lijkt op het eerste zicht ontzettend simpel: je stapt in de auto, hangt je toestel aan de magneet en klaar! Toch zijn er ook drie belangrijke nadelen

  • Je kan je smartphone niet draaien.
  • Je moet de basis vaak op het dashboard lijmen (met eventuele schade tot gevolg)
  • Je smartphone valt gemakkelijk als je bijvoorbeeld door een put rijdt (wat in België al eens kan gebeuren).

Lopen en fietsen zonder gsm-zorgen

Niet enkel in de auto is een smartphone een handige reisgezel. Op de fiets kan je je gsm bijvoorbeeld gebruiken als navigatietool: je vindt tegenwoordig al heel wat voordelige én kwaliteitsvolle telefoonhouders die je gewoon op het stuur van je fiets bevestigt.

BONUSTIP: Kies voor een waterdichte telefoonhouder! Zo vermijd je onaangename verrassingen wanneer je plots in een stortbui belandt. Nog zoiets dat al eens durft te gebeuren in België.

Tijdens het hardlopen of joggen heb je natuurlijk geen stuur waar je je smartphone aan kan hangen. En zo wat heen en weer schudden in je broek- of jaszak – da’s toch ook maar niets. 

Maar met een handige sportarmband los je dat zo op! Die draag je rond je bovenarm en biedt exact genoeg plek voor je toestel. Controleer dus steeds goed of de armband bijvoorbeeld wel geschikt is voor jouw iPhone.

Gebruik je je smartphone niet alleen als gps, maar ook om jezelf te motiveren met goede muziek of een leuke podcast? Maak het jezelf dan extra comfortabel met draadloze oortjes! Die vind je trouwens al vanaf 19,90 euro in onze e-shop!

Cool, draadloze oortjes zijn echt iets voor mij!

Conclusie: er bestaat voor iedereen wat wils!

Welke gsm-houder nu de beste is? Eigenlijk kunnen we maar één ding zeggen. Een goede telefoonhouder is er eentje die past bij wat jij nodig hebt. Vind je zo’n magneethouder echt comfortabel? De max! Liever een gsm-houder op je dashboard? Ook goed!

Of wat dacht je van deze universele smartphonehouder die past bij alle modellen (iPhone & Android) én gemakkelijk te gebruiken is?

Ja, ik wil een universele smartphonehouder!

Lees ook:

▶️  Automodus: Veilig in het verkeer
▶️  Zo ga je slim om met je schermen

Found this useful? Share with

Simon VAN CAUTEREN
Gamer et photographe, le partage est dans sa nature de Digital Native biberonné aux Likes et aux Retweets.