Menu
Blog

Is jouw huisdier een petfluencer?

Fun

Grappige dieren veroveren social media en onze harten! Ontdek hier de 5 populairste petfluencers, incl. praktische tips voor jouw huisdier!

04.10.2022 Nelson MUSHIDY-WA-MUSHIDY

Grappige dieren op social media:  zo wordt je huisdier een echte petfluencer!

Word je spontaan gelukkig bij het zien van schattige en grappige dieren? Je bent niet alleen! Meer nog, huisdieren zijn tegenwoordig echte ‘petfluencers’. En deze 5 social media-sterren zijn daar echt beestig goed in!

Je hoeft maar enkele seconden op Facebook, Instagram, TikTok, YouTube of Pinterest te zetten en daar zijn ze al: de schattige en grappige dieren! Daarnaast is het tegenwoordig ook dik oké om ook voor je huisdier een account aan te maken. Haalt je hond de wildste toeren uit of krabt je kat de krollen van de wc-rol? Dierenavonturen veroveren het hart van elke social media-gebruiker.

Denk jij dat er ook in jouw troeteldier een echte ‘petfluencer’ schuilt? Laat je inspireren door de 5 populairste Instagram-accounts en enkele handige tips!

5 Instagram-petfluencers we woef

1. JiffPom

It’s so fluffyyyy! Met meer dan 9,7 miljoen volgers is de kleine JiffPom de grootste ster op Instagram – en we begrijpen meteen waarom. Want de snoezige Pomeriaan is echt de definitie van aaibaarheid! Als petfluencer showt (en promoot) JiffPom graag de nieuwste ‘petite’ puppy fashion. Daarnaast speelde deze pluizige viervoeter ook mee in de videoclip voor ‘Dark Horse’ van Katy Perry én lanceerde hij zijn eigen lijn bij Walmart.

2. Nala Cat

Meer een kattenpersoon? Dan vrolijkt Nala Cat zeker en vast je dag op met haar grappige updates! Met meer dan 4,4 miljoen volgers werd ze overigens ook erkend door het Guinness Recordboek als meest gevolgde kat op Instagram. Naast haar online succes werkt Nala samen met verschillende grote merken en ontwierp ze haar eigen kattenvoeding.

3. Tucker The Golden Retriever

Golden Retrievers zijn echte kapoenen, en Tucker is misschien nog de grootste van allemaal. Hij charmeert zijn meer dan 3,3 miljoen volgers met z’n hoog knuffelgehalte, gecombineerd met een vleugje sarcasme en vooral véél gekke snoeten en fratsen. Leuk weetje: Tucker is de trotse papa van @toddbudzyn en de twee zijn vaak samen te zien!

Tot slot deelt Tucker ook graag zijn favoriete merken voor brokjes, knabbeltjes en accessoires. Iets waar hij ondertussen ook goed zijn boterha-, euh … hondenbot mee verdient.

4. Mr. Pokee en zijn vriendjes

Omdat het niet altijd honden en katten hoeven te zijn! Mr. Pokee was een razendpopulaire egel die de online wereld veroverde met zijn, jawel, reisfotografie. Van schattige outfits tot twinkeloogjes: Mr. Pokee’s energie werkt echt aanstekelijk! De beroemde egel overleed helaas in 2019, maar kan nog altijd rekenen op zijn vriendjes Herbee, Dumpee, Rockee en anderen om de ‘feel-good vibe’ de wereld in te sturen.

Daarbij besteedt de familie uitgebreid aandacht aan hoogkwalitatieve fotografie. Iets wat hen ondertussen verschillende deals opleverde met grote namen zoals Photo Leap.

5. Juniper Foxx

En van positieve energie gesproken … maak kennis met juniperfoxx, de gelukkigste vos op aarde! Junipers verhaal leest als een thriller: ze werd geboren in gevangenschap en net als veel van haar tamme soortgenoten gekweekt voor haar vacht. Tot ze gered werd, natuurlijk! 

Ondertussen vond ze een tweede thuis bij een Amerikaanse familie … en een jolige bende geredde dieren waaronder een stinkdier, wasbeer, opossum en vele anderen die niet meer in het wild zouden kunnen overleven. Kortom, een account naar het hart van meer dan 2,9 miljoen volgers!

Nu is het aan jou(w huisdier)!

Kreeg je na het zien van zoveel dierenpret zin om er zelf in te vliegen? Met deze praktische tips ben je meteen vertrokken!

 • Bepaal het doel van je account. Wil je vooral de kattenstreken van je huisdier delen? Of eigenlijk vooral meer aandacht vragen voor dierenwelzijn? Opvang voor verwaarloosde dieren? Bepaal je missie en bouw van daaruit je content op.
   
 • Kies voor een vaste stijl. Zet je in op de schattigheid van je huisdier of eerder voluit voor humor? Wat je ook kiest, hou het consistent.
   
 • Speel in op de actualiteit. Een voetbaltruitje voor het WK, strandfoto in de zomer of ravotten in de sneeuw tijdens de winter: mogelijkheden genoeg om passende posts te maken.
   
 • Nodig andere dieren uit om mee te doen. Heeft je huisdier speelmaatjes of is het beste vriendjes met de dieren van de buren? Maak er een beestige samenwerking van!
   
 • Doe mee aan trends. Zie je online een leuke trend? Speel ‘m na met jouw huisdier!
   
 • Post ook stories, reels en highlights! Instagram is veel meer dan enkel je wall met foto’s en video’s. Stories en reels geven je de kans om op nog meer manieren met je volgers te communiceren.
   
 • Ga voor kwaliteitsvolle foto’s en video’s. Instagram is een visueel medium. Mooie fotografie doet je er meteen uitspringen – en zal ook sneller de aandacht trekken van merken waarmee je graag wil samenwerken.
TIP: je smartphone is een camera op zakformaat. En met onze tips & tricks maak je gegarandeerd de leukste foto’s!

 

Onderweg streamen? Kies voor extra mobiele data!

Van livestreamen tot foto’s van daguitstapjes instant bewerken en delen met je volgers: met een zee aan mobiele data is jouw huisdier altijd en overal de ster! Klik dus snel door en ontdek de voordelige gsm-abonnementen van Orange met tot 70 GB per maand.

 Ja, ik wil beestig veel data!

Lees ook: 

▶️ National Geographic in jouw tv-pakket

▶️ Zo leer je je dier beter fotograferen

Found this useful? Share with

Nelson MUSHIDY-WA-MUSHIDY
Door mijn passie voor schrijven en technologie, creëer ik met deze blog dagelijks mijn eigen geluk.