Menu
Blog

Wat kan je doen met de Google Nest Hub? 6 handige tips!

Tech

Met zijn volwaardig touchscreen is de Google Nest Hub de meest geavanceerde smart speaker van zijn generatie. Van slimme wekkerradio tot butler in je smart home: in deze blog deel ik alvast 6 handige tips waarmee je het beste haalt uit deze slimme speaker met scherm. Wil je meer weten over de hub zelf? Check de Google Nest Hub review!

05.05.2021 Cédric Godart

Wie smart home zegt, zegt virtuele butler

In de Smart Home packs van Orange vind je onder andere de Google Nest Hub: een soort virtuele butler waarmee je je slimme toestellen kan configureren en automatiseren. (Met z’n ingebouwde scherm is deze hub trouwens meteen ook mijn favoriete smart speaker.)

Cool, vertel me meer over de Smart Home packs!

Je kan zo’n Nest Hub bijvoorbeeld vragen om de lichten (automatisch) te dimmen met slimme lampen, films streamen naar je tv of met een slimme stekker de koffiezet laten aanspringen als de wekker afgaat. Maar wat kan die virtuele butler nog voor jou doen? Hier zijn 6 situaties waarin de Nest Hub ook jouw leven een pak gemakkelijker kan maken!

1. Slimme babysit voor de kids

We kunnen onze (b)engels nu eenmaal niet de klok rond in de gaten houden. Door een slimme camera te combineren met je Google Nest Hub haal je meteen ook een slimme babysit in huis! Zit je ‘s avonds bijvoorbeeld op je gemakje in de zetel en zijn de kinderen al naar bed? Dan kan je via de hub of de Orange Smart Home app op je smartphone snel checken of alles in orde is in hun slaapkamer

Handig om weten: met de Smart Security pack van Orange België kan je (zeker als Love-klant) heel wat euro’s besparen op de aankoop van een Google Nest Hub + Smart Camera. Klik snel door voor meer info!

Yes, da’s echt handig!

2. Video + deurbel = altijd weten wie er aanbelt

Heb je al een videodeurbel zoals Google Nest Hello? Dan kan je die beelden direct streamen naar het scherm van je Google Nest Hub. Gebruik daarvoor een makkelijk te onthouden commando, zoals: “Hey Google, laat de camera bij de voordeur zien”.

De Google Nest Hub - nu bij Orange in de Belgische versie - werkt op dezelfde manier samen met andere camera’s die compatibel zijn met de Google Assistant, zoals de Nest Cam IQ Indoor-camera’s.

Wat daar zo makkelijk aan is? Je hoeft nooit meer je smartphone te nemen en de camera-app te openen, je ziet alles op het scherm van de Nest Hub.

3. TV, series en films streamen overal in huis

In onze Google Nest Hub review vertelde ik je al dat ik de smart speaker vaak als radio(wekker) gebruik. Hij staat gewoon op m’n nachtkastje en ‘s morgens word ik wakker met mijn favoriete muziek of podcast.

Maar dankzij de Google Cast-functie kan je ook andere video’s, series, tv-programma’s en films rechtstreeks op je Google Nest Hub-scherm bekijken. De smart hub is eigenlijk een soort mini-Chromecast met ingebouwd scherm.

Zo kan je tv-programma’s of video’s van online aanbieders zoals VRT NU, VTM GO en Stievie Premium direct naar je Google Nest Hub streamen. Maar ook Netflix kan je rechtstreeks bekijken op het scherm van je hub. Bovendien is de Nest hub een pak mobieler dan een klassiek tv-scherm of zelfs laptop! Het is eigenlijk een soort mini-tv’tje dat je overal kan gebruiken waar er wifi en een stopcontact is.

Zin in bijvoorbeeld een heerlijk ontspannend bad met wat entertainment? Zet je Nest Hub in de badkamer (voor de veiligheid ver genoeg van het bad) en start een video op je smartphone en volg de instructies hieronder. Relax! 

Google Nest Hub als Chromecast gebruiken: zo doe je dat

Kies een video-app, open die en zoek het Chromecast-knopje: 

  • druk op de Cast-knop,
  • bekijk de lijst van beschikbare toestellen,
  • kies Google Nest Hub  (of de naam die je aan je speaker hebt gegeven),
  • kijk naar je programma op Google Nest Hub.

Een Chromecast-video stoppen

Klaar met kijken? Ook je Chromecast-video stoppen op je Google Nest Hub is heel eenvoudig. Zoek daarvoor opnieuw het Chromecast-knopje in de video-app op je smartphone. Vervolgens: 

  • druk op de Cast-knop,
  • kies Google Nest Hub  (of de naam die je aan je speaker hebt gegeven),
  • verbreek de verbinding.

Ja, de Google Nest Hub is echt iets voor mij!

4. Google Assistant in de keuken? Oui, chef!

De Google Nest Hub pakt ook in de keuken uit met heel wat handige features. Vraag bijvoorbeeld “Hey, Google, geef mij het recept voor spaghetti carbonara” en je krijgt stapsgewijze instructies voor een heerlijk pastagerecht. Zit je ergens vast? De Google Assistant weet raad! Bijvoorbeeld: “Hey Google, hoe moet ik look  snijden?” en je bent weer vertrokken.

Het keukenwekkertje instellen en allerlei maat- en gewichtseenheden naar elkaar omrekenen; het kan allemaal met een simpel spraakcommando en zonder je handen vuil te maken. En je andere toestellen komen vanaf nu gegarandeerd ongeschonden uit je culinaire avonturen!

5. YouTube tutorials bekijken zonder smartphone of tv

Hoe knoop je een das? En waar staat ook alweer dat videootje dat je perfect toont hoe je dat doet? Je smart speaker weet het wel! Zeg gewoon “Hey Google, toon mij hoe ik een das knoop” en de video start op YouTube, op het grote en heldere scherm.

Als een video op YouTube staat, is hij ook automatisch beschikbaar op het scherm van je speaker. Voor jou betekent dit alleen maar voordelen: je hoeft je smartphone niet meer te pakken of je smart tv aan te zetten. En je bekijkt overal video’s op een groot scherm, tot in je slaapkamer toe!

6. Digitaal fotokader, weerbericht en meer

Zelfs wanneer je de compacte Google Nest Hub niet gebruikt voor een van de bovenstaande functies blijft hij dienst doen! Zo kan je het scherm gebruiken als interactief digitaal fotokader met gepersonaliseerde foto’s uit je Google Photos-fototheek, inclusief de tijd en het weerbericht. Ideaal om bijvoorbeeld in de woonkamer te genieten van een slideshow met je favoriete familiefoto’s.

Slimme lampen dimmen? Check. Netflix streamen? Check. Gebruiken als digitale fotokader? Check. 

Natuurlijk wil ik een Nest Hub! Doe mij maar ineens een Smart Security Pack!

Lees ook:

▶️ Google Nest Hub Review: de smart speaker getest
▶️ De eerste Belgische Google Nest speakers nu bij Orange
▶️ Smart Home: alles wat je moet weten over slimme domotica

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.