5 handige dingen om te doen met een Google Nest Hub

Tech

Met zijn volwaardig touchscreen is Google Nest Hub de meest geavanceerde slimme speaker van zijn generatie. Het scherm biedt je een waaier aan mogelijkheden en geeft je toegang tot een heleboel extra functies. We pikten er 5 voor je uit.

06.01.2020
Door Cédric

1. Videobewaking voor je woning

Heb je al een videodeurbel zoals Google Nest Hello geïnstalleerd? Dan bekijk je die beelden rechtstreeks op het scherm van je Google Nest Hub. Dat kan met een makkelijk te onthouden commando, zoals: “Hey Google, Laat de camera bij de voordeur zien”.

De Google Nest Hub - nu bij Orange in de Belgische versie - werkt op dezelfde manier samen met andere camera’s die compatibel zijn met de Google Assistant, zoals de Nest Cam IQ Indoor-camera’s.

Wat daar zo makkelijk aan is? Je hoeft nooit meer je smartphone te nemen en de camera-app te openen, je ziet alles op het scherm van de Nest Hub.

2. Een decoratief element … dat ook nog eens slim is

De compacte en discrete Nest Hub is een aanwinst voor elk interieur. Dit designtoestel met wifiverbinding bestaat in twee kleuren: wit en zwart.. Zet de Hub op een rek, een werkblad in de keuken of je bibliotheek. Dankzij zijn omgevingssensor past hij zijn kleuren en lichtintensiteit vlot aan. 

Als je hem niet voor andere taken nodig hebt, doet hij tussendoor dienst als interactieve fotolijst die voor jou alle gewenste foto’s ophaalt uit je Google Photos-fototheek, inclusief de tijd en het weerbericht.

Kortom, je haalt een superveelzijdig (muziek, radio, foto’s, wekker, …) en slim decoratief object in huis.

3. YouTube tutorials op groot scherm bekijken

Hoe strik je een vlinderdas? En waar staat ook alweer dat videootje dat je perfect toont hoe je dat doet? Je slimme speaker weet het wel! Zeg gewoon “Hey Google, toon mij hoe ik een vlinderdas strik” en de video start op YouTube, op het grote en heldere scherm.

Webtutorials kijken zonder smartphone en zonder tv: het leven kan eenvoudig zijn! Denk maar aan make-up tutorials, klusfilmpjes, een meditatiesessie, … Als een video op YouTube staat, is hij ook automatisch beschikbaar op het scherm van je speaker.

Voor jou betekent dit alleen maar voordelen. Je hoeft je smartphone niet meer te pakken, geen link met je tv tot stand te brengen, … En je bekijkt overal video’s op een groot scherm, tot in je slaapkamer toe!

4. Interactief receptenboekje

Plaats je Google Hub in de keuken en hij helpt je om al je bereidingen te laten lukken. Vraag bijvoorbeeld “Hey, Google, geef mij het recept voor spaghetti carbonara” en je krijgt stap voor stap instructies voor een heerlijk pastagerecht. Zit je ergens vast? Google Assistant brengt redding. Zeg bijvoorbeeld: “Hey Google, hoe moet ik een ajuin in ringen snijden” en je bent weer vertrokken.

Het keukenwekkertje instellen en allerlei maat- en gewichtseenheden naar elkaar omrekenen, het kan allemaal. Gewoon met je stem en zonder iets met je handen vuil te maken..

Het voordeel is duidelijk: je smartphone of tablet komen ongeschonden uit al je culinaire avonturen want je hebt ze niet meer nodig(en je handen flink vuil maken is geen bezwaar)!

5. Maak er een mini-tv van (ook in de badkamer)

YouTube is een makkie, maar de functie Google Cast  laat je ook andere video’s en tv-programma’s rechtstreeks op je Google Nest Hub-scherm bekijken. Hoe dat kan? Eigenlijk is je Google Nest Hub een mini-Chromecast met ingebouwd scherm. Met andere woorden: online aanbieders als VRT NU, VTM GO en Stevie, bieden je apps om tv-programma’s of video’s naar je Google Nest Hub te streamen. Met Netflix kan dit jammer genoeg nog niet.

Zin in een heerlijk ontspannend bad? Zet je Nest Hub in de badkamer (voor de veiligheid ver genoeg van het bad) en start een video op je smartphone en volg de instructies hieronder. Relax! 

Google Nest Hub als Chromecast gebruiken: zo doe je dat

Kies een video-app, open die en zoek het Chromecast-knopje

  • druk op de Cast-knop,
  • bekijk de lijst van beschikbare toestellen,
  • kies Google Nest Hub  (of de naam die je aan je speaker hebt gegeven),
  • kijk naar je programma op Google Nest Hub.

Een Chromecast-video stoppen

Klaar met kijken? Ook je Chromecast-video stoppen op je Google Nest Hub is heel eenvoudig. Zoek daarvoor opnieuw het Chromecast-knopje in de video-app op je smartphone. Vervolgens: 

  • druk op de Cast-knop,
  • kies Google Nest Hub  (of de naam die je aan je speaker hebt gegeven),
  • verbreek de verbinding.

Waarom dit zo interessant is? Je gebruikt de slimmer speaker als een mini-tv’tje dat je overal met je meeneemt (zolang er maar wifi is).

Google Nest Hub nu onweerstaanbaar: 39 €

Orange biedt je nu de kans om de Google Nest Hub te kopen tegen een onklopbare prijs, in combinatie met een mobiel abonnement of een Love-pack. Of je nu klant ben of niet

Dus als je een abonnement of pack naar keuze neemt, daalt de prijs meteen van 129 naar 39 €. Deze schitterende promoprijs is geldig voor de mobiele abonnementen, vanaf Koala, en in combinatie met Love Duo of Love Trio.

Ja, ik wil alles weten over de Google Nest Hub België

▶️ Lees ook: Mijn ervaringen met de Google Nest Hub

▶️ Lees ook: De eerste Belgische Google Nest speakers nu bij Orange