Menu

Google Assistant, mama's en papa's beste vriend?

Net als Siri en Cortana kan Google Assistant je elke dag zijn nut bewijzen. Met Google Family Link leren alle gezinsleden de juiste digitale gewoonten aan, ook via spraakopdrachten. Wij leggen je uit hoe.

23.10.2018
Door Céline R

Family Link, wat is het?

Een applicatie (volledig gratis!) waarmee je kan volgen wat je kind of tiener zoal op zijn Android-toestel uitvreet en waarmee je enkele basisregels rond het gebruik van digitale apparaten kan vastleggen.

Concreet kan je meekijken wat ze zoal uitrichten, hun apps beheren (de installatie van een app uit de Play Store accepteren of weigeren) en hun nieuwsgierigheid bevredigen. Family Link stelt applicaties voor die leerkrachten aanbevelen, om de eenvoudige reden dat jij onmogelijk alles kan weten.

Jouw wil is wet

Jij bepaalt onder meer de maximale gebruikersduur van elk toestel en het uur waarop de lichten uit moeten. Bovendien kan je een apparaat vergrendelen wanneer het tijd is om een luchtje te gaan scheppen, een pauze in te lassen, met het gezin te eten of... te gaan slapen. Dankzij de lokalisatie weet je precies waar je kind uithangt.

En nu, Google Assistant

De assistent van Google is nu verbonden met Family Link. Ouders kunnen op al hun apparaten (slimme speaker, smartphone met Google Assistant) de functies van Family Link bedienen. Wanneer het tijd is om te eten, zeg je gewoon 'OK Google, vergrendel de telefoon van Sandy' om het apparaat buiten werking te stellen tot iedereen zijn buikje rond heeft.

Heb je een iPhone?

De app bestaat al voor ouders met een iPhone of iPad, maar nog niet voor kinderen omdat Apple Google de toegang tot bepaalde functies weigert.

Voor meer info over Google Family Link surf je naar deze pagina.