Menu
Blog

Goede voornemens volhouden, hoe doe je dat?

Tech

Een nieuw jaar, een nieuw begin! En daar horen traditioneel heel wat goede voornemens bij. Inspiratie nodig? Hier zijn onze favoriete tips voor 2022 – én hoe je ze kan volhouden.

07.01.2022 Maité Delgado

Voelt het nieuwe jaar voor jou ook als een frisse start? Dan ben je zeker niet alleen! Heel wat mensen besluiten dat ze na de jaarwisseling bepaalde dingen willen veranderen. De populairste goede voornemens zijn onder meer …

  • Stoppen met roken,
  • meer sporten,
  • extra kilootjes verliezen,
  • minder geld uitgeven,
  • en meer tijd doorbrengen met vrienden en familie.

Volgens onderzoek sneuvelen die goede voornemens helaas verdacht snel … Meer nog, volgens gedragseconoom Mathias Celis slaagt amper 4 tot 8 procent erin om hun voornemens vol te houden.

Daarom pakken wij het anders aan! In deze blog ontdek je 5 tips voor een gezonder, duurzamer en voordeliger 2022

1. Krijg meer controle over je schermtijd

Heb je het gevoel dat je steeds meer tijd voor of achter een scherm doorbrengt? Dan kan het een goed voornemen zijn om in 2022 je schermtijd weer onder controle te krijgen. Of maak er meteen een leuke challenge van voor het hele gezin!

Beslis bijvoorbeeld dat er vanaf nu elke week één avond wordt vrijgehouden voor een leuk gezelschapsspel. Of gebruik de extra tijd om een paar keer per week te gaan sporten of wandelen.

Hoeveel schermtijd is oké voor kinderen?

2. Help het klimaat vanuit je broekzak

Minder vlees eten, wat vaker de trein nemen, … het internet staat vol met tips om je ecologische voetafdruk te verminderen. Maar wist je dat je ook met je smartphone de planeet een handje kan helpen? Hier zijn enkele tips! 

Ja, ik wil meer groene tips!

3. Bespaar op je mobiel abonnement

Kosten besparen is altijd een goed voornemen. En daar helpen we je graag bij! Met het voordelige Go Extreme profiteer je elke maand van maar liefst 60 GB aan mobiele data én kan je onbeperkt bellen, sms’en en mms’en. Waar wacht je nog op?

Ja, ik kies voor een voordelig 2022!

4. Gun je oude smartphone een nieuw leven

Kreeg je een nieuwe smartphone cadeau? Of wil je in 2022 een nieuw toestel aanschaffen? Kies er dan voor om je oude gsm in te ruilen via Orange BuyBack! Jij krijgt van ons een aantrekkelijke voucher ter waarde van de overnameprijs – en wij zorgen er samen met onze partners voor dat je toestel gerecycleerd wordt.

Tot slot doneren we per binnengebracht toestel 2 euro aan Natuurpunt vzw.Kortom, een goed voornemen waar iedereen bij wint!

Ja, ik ruil m’n gsm in!

Lees ook:

▶️ Beste apps voor Android en iPhone
▶️ Je schermtijd instellen op Android en iPhone
▶️ Welkom bij Smart Home van Orange

Found this useful? Share with

Maité Delgado
Maité Delgado
Altijd op zoek naar interessante telco nieuwtjes en weetjes, handige apps, tips en tricks om jullie up to date te houden!