Menu
Blog

Gezapig diertjes kijken bij warm weer: National Geographic en co

Fun

11.08.2017 Céline Roman

Je ligt op een zomeravond in de zetel. Je haar kleeft aan je voorhoofd, je linkerbil aan je rechterbil, en je vingers aan de afstandsbediening. Op zo’n momenten heb je weinig zin om te zien hoe Jeroen Meus boven een dampende pot of een gloeiende hete grill hangt te zwoegen. Verkoeling nodig? Dan is diertjes kijken de boodschap, op National Geographic en Nat Geo Wild natuurlijk. Leeuwen die liggen te soezen in de schaduw, beren die een frisse douche nemen onder een klaterend watervalletje, of zalmen die vrolijk tegen de stroom in springen: beter wordt het niet!

Otter Town: otters spotten

Op ons Lijstje met Schattige Beesten staan otters met stip op één. Die glinsterende oogjes! Die zachte vacht! De manier waarop ze met hun kleintjes omgaan! Otter Town op Nat Geo Wild volgt twee otterfamilies – de Riversiders en de Wildlings – die hun leven opbouwen op het drukste eiland ter wereld: Singapore. Zoals hun namen doen vermoeden, hebben de Wildlings een stukje wildernis geclaimd, terwijl de Riversiders dapper standhouden in het hart van de stad. De beestjes krijgen heel wat te verduren, van overstromingen tot krokodilaanvallen. Wedden dat je je oververhitte lijf even vergeet?

Monster fish: baarzen van twee meter

Als je bij ‘fish’ moet denken aan die twee centimeter lange guppy’s of zebra’s uit het eerste het beste aquarium, dan zal je grote ogen trekken wanneer je op Nat Geo Wild Monster Fish tegenkomt tijdens het zappen. In deze reeks gaat bioloog Zeb Hogan op zoek naar de grootste piranha’s, de vetste baarzen, de gevaarlijkste pijlstaartroggen en de katvissen met de breedste bek (zodra Hogan hen uit het water tilt, begrijp je meteen waarom zelfs duiven niet veilig zijn voor deze kanjers).   

Wicked Tuna: legaal achter tonijn aan

Over de vraag of we überhaupt nog wel tonijn mogen eten, valt zeker en vast te discussiëren, maar dat het vangen van die majestueuze vissen in de Atlantische Oceaan goeie televisie oplevert, staat buiten kijf. Boten met veelzeggende namen als The Hot Tuna en The Fish Hawk leveren op National Geographic strijd met de golven én met elkaar om zo snel mogelijk aan het toegelaten maximumaantal kilo vis te geraken. We leren dat het zwoegen is om de joekels aan boord te hijsen, dat er soms urenlang helemaal niks gebeurt, en dat de crew daar best zenuwachtig van wordt, hoewel wíj er niks op tegen zouden hebben om een beetje rond te dobberen met de wind in onze haren …

Ontdek het Love-aanbod

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.