Getest en goed bevonden: de Orange Virtual Reality-headset VR2
Tech
Zoals zijn naam al doet vermoeden is de Orange VR2 de opvolger van de VR1, de virtualrealitybril die Orange eind 2016 op de markt bracht. Na het succes van de eerste versie besliste Orange om nu een upgrade te lanceren. En omdat het nooit te laat is om jezelf te verwennen, deel ik hier mijn eerste indrukken.
Voor het uitpakken
Met de Orange VR2 hoef je geen technisch genie te zijn of in dure adapters te investeren. De headset is opmerkelijk gebruiksvriendelijk en compatibel met de meeste smartphones, van spotgoedkope tot buitengewoon geavanceerde toestellen.
Je hebt het vast begrepen: de kwaliteit van het beeld en geluid alsook de snelheid van uitvoering zullen sterk afhankelijk zijn van de prestaties van je smartphone.
Maak je geen zorgen over je smartphone, die zit veilig weggeborgen in de houder. Waar je wel op moet letten, is dat je jezelf niet in de actie verliest en op je kasten begint te klimmen ;-)
De schermgrootte (tussen 4,7" en 6,2") staat afgebeeld op de achterkant van de verpakking. Zo weet je in een oogopslag of je smartphone compatibel is of niet. Het is ten sterkste aanbevolen om een toestel met een HD- of Full HD-scherm te gebruiken.
Om je te helpen in je eerste kennismaking met virtual reality ontwikkelde Orange de gratis applicatie Orange VR 360 voor Android en iOS. De 360° video's, foto's en animaties in die app dompelen je meteen onder in de wereld van VR.
App gedownload, smartphone opgeladen. Tijd om de headset uit te pakken!
Eerste vaststelling
De VR2 lijkt bijna in niets op zijn voorganger. De headset is nu grijs-wit gekleurd en de 'coolness' spat er van af. Daar waar de meeste VR-brillen zwart zijn en van goedkoop plastic lijken te zijn gemaakt, is de afwerking van de VR2 degelijk, met een comfortabele en aangenaam aanvoelende stof.
Bovendien kan je de lichte headset heel eenvoudig aanpassen aan je hoofd en je gezicht. De oortjes volgen zonder morren elke beweging. Het geluid is warm. Let op dat je het volume niet te hard zet want zonder dat je het beseft, zit je in een andere wereld. Bovendien is er geen betere manier om eventuele gehoorschade te voorkomen.
Voor het geluid heb je een jackplug van 3,5 mm nodig.
IPhone-gebruikers kunnen hun headset in theorie aansluiten op de Lightning-uitgang van hun apparaat.
Tot slot krijg je er ook een microvezeldoekje bij om korte metten te maken met die lelijke strepen op je scherm.
Mijn conclusie
Een heel positief oordeel voor wie nog moet kennismaken met virtual reality en daarna eventueel meer geld wil pompen in een nog beter model zoals bijvoorbeeld gamers er een hebben. De tweede versie van de VR-bril van Orange is comfortabeler, makkelijker verstelbaar en lichter dan zijn voorganger, en dat alles voor minder dan 50 euro. Hij heeft duidelijk alles.
Psssst, je kan er ook de Orange Drone uit deze blogpost mee besturen ;-)
Ontdek de Orange VR2 + 39 € terugbetaald bij aankoop van de virtual-reality headset
met Orange Drone (vanaf 07/11/2017 tem 31/03/2018)
[]
[]
[]
Tags
Found this useful? Share with
